[all]Oznaczenia skrzyn biegow
- Hołowczyc20
- Audi 80 Klub
-
- Forum Audi 80
Model skrzyni
Mam jeszcze ja prośbę:
Jaka skrzynia do Audi 80 B3 1.8S(gaźnik) 90KM, Rocznik 1988(był przełom w produkcji ale łożyska na przód pasują i zakładam zawsze przy kupnie części że to ta starsza wersja z roku 1988) Skrzynia manualna 5-biegowa.
Z góry bardzo dziękuję.
Jaka skrzynia do Audi 80 B3 1.8S(gaźnik) 90KM, Rocznik 1988(był przełom w produkcji ale łożyska na przód pasują i zakładam zawsze przy kupnie części że to ta starsza wersja z roku 1988) Skrzynia manualna 5-biegowa.
Z góry bardzo dziękuję.
A do AAH Q jaie skrzynie podejdą?
i drugie pytanie
Jaką ja mam skrzynie w swoim z 1991?
wg tabeli
http://www.centrum.audi80.pl/content/view/202/85/
to CAC(nie wiem w którym miejscu jest to napisane na wlepie w bagażniku-moja wlepa jest na mojej stronie), ale nie widzę wyróżnienia czy to do Q czy ośki, bo chyba się różnią skrzynie w tych modelach ?
i drugie pytanie
Jaką ja mam skrzynie w swoim z 1991?
wg tabeli
http://www.centrum.audi80.pl/content/view/202/85/
to CAC(nie wiem w którym miejscu jest to napisane na wlepie w bagażniku-moja wlepa jest na mojej stronie), ale nie widzę wyróżnienia czy to do Q czy ośki, bo chyba się różnią skrzynie w tych modelach ?
- Hołowczyc20
- Audi 80 Klub
Czy flansze od CDY (100mm) podejdą do BAA i innych dłuższych np EEN czy FHN?
Teraz mogę sobie odpowiedzieć - nie pasują. Jak ktoś chce założyć skrzynię od tdi z passata/a4 to musi się wyposażyć w komplet półosi od B4 ze skrzyni BAA (ewentualnie z b4 v6 - ale nie mam tu pewności). Półosie od passata/b4 nie pasują. Nawet same przeguby wewnętzne od nich nie podejdą.
Teraz mogę sobie odpowiedzieć - nie pasują. Jak ktoś chce założyć skrzynię od tdi z passata/a4 to musi się wyposażyć w komplet półosi od B4 ze skrzyni BAA (ewentualnie z b4 v6 - ale nie mam tu pewności). Półosie od passata/b4 nie pasują. Nawet same przeguby wewnętzne od nich nie podejdą.
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2012, 14:23 przez tower, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
skrzynie JEM HCF HCK JCM
Witam Panowie morze ktoś posiada wiedzę o przełożeniach takich skrzyń JEM HCF HCK JCM są to sześciobiegowe od przednionapedu i potrzebuję taką z najwolniejszą jedynką i najszybszą szóstką , nie mogę znaleźć danych o przełożeniach . <osohozi>
Re: skrzynie JEM HCF HCK JCM
Temat trochę przycichł, ale go odświeżę. Również interesowały by mnie przełożenia tych skrzyni.zbyszekt123 pisze:Witam Panowie morze ktoś posiada wiedzę o przełożeniach takich skrzyń JEM HCF HCK JCM są to sześciobiegowe od przednionapedu i potrzebuję taką z najwolniejszą jedynką i najszybszą szóstką , nie mogę znaleźć danych o przełożeniach . <osohozi>