Witam wszystkim, dzisaj mialem okazje rozmawiac z tesciem ktory oddaje mi swoj stary samochod (1976 80L.) On chwilowo probuje wykombinowac jakies tylne pasy (synek mi sie urodzi w czerwcu) i nie wie za bardzo jakie pasy maja byc, montaz niby jest pionowy, i ma zapasowe przednie pasy ale mowi, ze nie ma miejsca zeby zamontowac caly bembenek (?) i mysli, ze beda jakies inne pasy lub inny sposob montazu.
Moze ktos pokazac sposob montazu? Jakie pasy mozna kupic i gdzie?
[80L 76] Tylne pasy
[80L 76] Tylne pasy
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2013, 14:33 przez kerosene, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak, możesz dopasować od każdego auta. Jedyny warunek, muszą się rozwijać, po zamontowaniu w punktach w Twoim aucie. Można też je ponoć przerobić, tak, żeby rozwijały się przy mocowaniu pod danym kątem, ale ja z zasady nie zalecam grzebania w pasach.
Z rysunku z ETKI wynika, że tam jest jakiś metalowy element (chyba nr 11), który pewnie trzeba dospawać. Sprawdź najpierw, czy masz ten punkt mocowania bębna, czy nie.
Zawsze możesz zamontować pasy biodrowe. Tutaj sprawdzi się każdy pas środkowy z tylnej kanapy. Są też biodrowe pasy automatyczne, były w Golfach Mk1 Cabrio, Scirocco, czy w B3 20V na środkowym miejscu tylnej kanapu
Z rysunku z ETKI wynika, że tam jest jakiś metalowy element (chyba nr 11), który pewnie trzeba dospawać. Sprawdź najpierw, czy masz ten punkt mocowania bębna, czy nie.
Zawsze możesz zamontować pasy biodrowe. Tutaj sprawdzi się każdy pas środkowy z tylnej kanapy. Są też biodrowe pasy automatyczne, były w Golfach Mk1 Cabrio, Scirocco, czy w B3 20V na środkowym miejscu tylnej kanapu