[B3 1.9td] brak mocy
[B3 1.9td] brak mocy
Witam!
Mam problem z moim autkiem. Dzis w nocy bylo -17C wiec rano idac do auta postanowilem ze odpale je na ssaniu(wczesniej tego nie robilem) i odpalil bez wiekszych problemow. No to pojechalem zalatwic pare spraw. Jadac poczulem nagle spadek mocy.. Wczesniej jak ruszylem bylo wszystko ok. Szybko wrocielem pod blok zeby zeby gdzies nie utknac. poszedlem do domu na jakies 30min zszedlem samochod odpalil znowu bez problemu. ale po chwili znowu stracil moc. podnioslem maske i patrze i co widze. w przewodzie paliwowym(taki przezroczysty widze ze razem z paliwe idzie powietrze) dodajac gazu zauwazylem ze auto zaczelo kopcic na niebiesko.
co sie moglo stac? czy ktos ma jakis pomysl :?:
kolega mowi ze moze przymarzl pasek rozrzady i przeskoczyl :?: czy jest to mozliwe :?:
aaa dodam jeszcze ze linka od tego ssania nie odskakuje sama trzeba ja popchnac czyms zeby wrocila spowrotem.
Paliwo tankuje na stacjach przewaznie BP i ORLEN
Mam problem z moim autkiem. Dzis w nocy bylo -17C wiec rano idac do auta postanowilem ze odpale je na ssaniu(wczesniej tego nie robilem) i odpalil bez wiekszych problemow. No to pojechalem zalatwic pare spraw. Jadac poczulem nagle spadek mocy.. Wczesniej jak ruszylem bylo wszystko ok. Szybko wrocielem pod blok zeby zeby gdzies nie utknac. poszedlem do domu na jakies 30min zszedlem samochod odpalil znowu bez problemu. ale po chwili znowu stracil moc. podnioslem maske i patrze i co widze. w przewodzie paliwowym(taki przezroczysty widze ze razem z paliwe idzie powietrze) dodajac gazu zauwazylem ze auto zaczelo kopcic na niebiesko.
co sie moglo stac? czy ktos ma jakis pomysl :?:
kolega mowi ze moze przymarzl pasek rozrzady i przeskoczyl :?: czy jest to mozliwe :?:
aaa dodam jeszcze ze linka od tego ssania nie odskakuje sama trzeba ja popchnac czyms zeby wrocila spowrotem.
Paliwo tankuje na stacjach przewaznie BP i ORLEN
- andrzejsz23
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Witam,
znowu mam problem z audiolka..
objawy podobne do tych co mialem przed wymiana filtra powietrza..
ruszam 1 2 3 i przy 60 tak jakby nastepowalo odciecie pozniej wrzucam 4 i przy 80 to samo sie dzieje na 5 max do 125 poszedl i dalej ni chu chu..
co sie mozna dziac?
Filtr paliwa dopiero co zmieniony..
znowu mam problem z audiolka..
objawy podobne do tych co mialem przed wymiana filtra powietrza..
ruszam 1 2 3 i przy 60 tak jakby nastepowalo odciecie pozniej wrzucam 4 i przy 80 to samo sie dzieje na 5 max do 125 poszedl i dalej ni chu chu..
co sie mozna dziac?
Filtr paliwa dopiero co zmieniony..
- AudiLaziska
- Forum Audi 80
- andrzejsz23
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- AudiLaziska
- Forum Audi 80
sprawdzilem teraz i idzie powietrze razem z paliwem. Zaraz po wymianie filtra paliwa nie btylo tego powietrza bylo ok. mechanik stalowe wężyki gumowe. jeśli macie jakieś pomysły to dajcie znać jak możecie to odrazu jak to zrobić bo jestem zielony w tym temacie :oops:
[ Dodano: 2013-04-04, 02:13 ]
dodam jeszcze że to się dzieje dopiero na ciepłym silniku na zimnym jest wszystko okej
[ Dodano: 2013-04-04, 02:13 ]
dodam jeszcze że to się dzieje dopiero na ciepłym silniku na zimnym jest wszystko okej
- andrzejsz23
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Wiiesz co jeszcze spróbuj zrobić. Odkręć przewód paliwowy powrotny który idzie od pompy do filtra( zaznaczyłem ci to na zdjęciu strzałką)
potem odpal silnik i jak zacznie z tego przewodu lecieć paliwo to szybko go załóż na filtr i dokręć i zobacz czy będzie dalej szło powietrze z paliwem. Daj znać czy pomogło, bo jak nie to będziemy szukać dalej.
potem odpal silnik i jak zacznie z tego przewodu lecieć paliwo to szybko go załóż na filtr i dokręć i zobacz czy będzie dalej szło powietrze z paliwem. Daj znać czy pomogło, bo jak nie to będziemy szukać dalej.
zrobilem tak jak mowiles tylko ze ropa nie zaczela leciec a auto zgaslo.. zalozylem przewod spowrotem dokrecilem opaske odpalilem i powietrza nie widze. przejechalem sie kawalek sprawdzilem znowu i tez nie bylo pojechalem pod blok i znowu sprawdzilem i tez powietrza nie bylo :mrgreen: mam nadzieje ze juz nie bedzie tego powietrza. dzis jeszcze musze jechac kawalek dalej to skontroluje czy nie pojawilo sie.andrzejsz23 pisze:Wiiesz co jeszcze spróbuj zrobić. Odkręć przewód paliwowy powrotny który idzie od pompy do filtra( zaznaczyłem ci to na zdjęciu strzałką)
[url=http://images35.fotosik.pl/1867/bc1af5007c4c74abm.jpg]Obrazek[/URL]