[B4 ABT CGT] Wyje skrzynia
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
[B4 ABT CGT] Wyje skrzynia
Witam.Mam problem tego typu że przy prędkości 100km/h strasznie wyje mi skrzynia.Obroty około 3000rpm.sam już nie wiem ale wydaje mi się że wcześniej wyła dopiero powyżej 110km/h.Już nawet straciłem ochotę cokolwiek wyprzedzać.Olej w skrzyni jest,no trochę trzeba dolać.Ktoś tu pisał że mu wyła a po wymianie poduszki przestała.Poduszka może powodować wycie?
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
bardzo glosno wyje ? jezeli troche i nie jest to denerwujace to jezdzij dalej jak wyje ze nie ma przyjemnosci z jazdy tylko slychac wycie glosne w srodku auta to pozostaje wymiana
Mi jak padla skrzynia zakupilem druga, sprzedawca gwarantowal ze jest idealna puzniej okazalo sie ze tez wyje ok 100-110 jest słyszalna szczegulnie przy puszczeniu gazu sie udziela ale nie jest to glosne ,smigam tak juz bardzo dlugo narazie halas sie nie powieksza wiec smigam dalej ,z czasem ja zmienie ze wzgledu ze ma krótkie przelozenia ktore w trasie dobijaja totalnie
Mi jak padla skrzynia zakupilem druga, sprzedawca gwarantowal ze jest idealna puzniej okazalo sie ze tez wyje ok 100-110 jest słyszalna szczegulnie przy puszczeniu gazu sie udziela ale nie jest to glosne ,smigam tak juz bardzo dlugo narazie halas sie nie powieksza wiec smigam dalej ,z czasem ja zmienie ze wzgledu ze ma krótkie przelozenia ktore w trasie dobijaja totalnie
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
Szukaj CGT, na tej skrzyni da się jeszcze ten silnik fajnie spiłować na 1,2 a i na 3 nie wali tragicznego muła natomiast skrzynia długa jest świetna na trasy bo jak u nas masz na piątce przy 3 tysiach obrotów hmm, stówę chyba to na długiej jak będziesz miał 3 tysie i piątkę to koło 140 na budzikach już.
-
- Forum Audi 80
Witam serdecznie. Podczepie sie do tematu jednakze u mnie sprawa wyglada troszeczke inaczej. W mojej Audi pojawial sie dziwny wrecz przerazajacy dzwiek jakby ktos nie mogl wrzucic biegu w ... trakotorze po najechaniu na wyboje/nierownosc. Zdarzylo mi sie to dwa razy podczas podrozy po Polskich drogach w Marcu i do tej pory to sie nie powtorzylo.
Nie mam nawet pewnosci czy to skrzynia biegow ,ale ten odglos odrazu mi sie z tym skojarzyl. Czy sa jakies powody do obaw?
Pozdrawiam
Nie mam nawet pewnosci czy to skrzynia biegow ,ale ten odglos odrazu mi sie z tym skojarzyl. Czy sa jakies powody do obaw?
Pozdrawiam