[a4 b5] imobilajzer
[a4 b5] imobilajzer
Witam, wie ktoś jak odłączyć imobilajzer w a4 b5 ? Świeci mi sie cały czas kontrolka i auto odpala i gaśnie, proszę o pomoc moze być na pw
-
- Forum Audi 80
odłaczyć to niewiem jak ale sam mam a4 b5 i to przerabiałem. przy stacyjce znajduje sie taka cewka okrągła która zczytuje klucz. jest ona potem połaczona kostka z dalcza cześcia kabla biegnącego do sterownika.winne może być połaczenie w tej kostce. u mnie migała kontrolka raz na jakiś czas a po kilku próbach było dobrze. wkońcu wcale sie nie dało odpalić. rozebrałem na styk użyłem wd40 i od ponad poł roku świety spokój. sporo osób sie z tym spotkało
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Jak pisze Grzegorz, jak raz działa raz nie, to trzeba poprawić styk kostki od pętli indukcyjnej czytającej transponder w kluczyku.
Czasami da się wyłączyć immobiliser odpowiednią chińską podróbą kabla z allegro. Albo taką są urządzenia do wyłączania immo które nawet nie wymagają użycia komputera (w cenie 130-200zł).
Czasami da się wyłączyć immobiliser odpowiednią chińską podróbą kabla z allegro. Albo taką są urządzenia do wyłączania immo które nawet nie wymagają użycia komputera (w cenie 130-200zł).