Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[All] Głośniki - mb quart - opinie

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
zimass
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[All] Głośniki - mb quart - opinie

Post autor: zimass » 28 mar 2013, 10:53

witam! mam pytanie czy ktoś z was ma głośniki mb quart czy w ogóle dobrze graja bo mam 6 w półce ale nie podłączone i nie wiem czy warto je podłączać czy kopić nowe
l
mb-quart-qm200

tylko model starsze.
Ostatnio zmieniony 28 mar 2013, 16:59 przez zimass, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 28 mar 2013, 11:23

zimass, _uwaga

Dregan
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Tomasz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 JS
Kontakt:

Post autor: Dregan » 28 mar 2013, 11:29

póki nie podłączysz się nie przekonasz :)

UFOtm
Moderator
Moderator
Imię: Michał
Model: Inny
Nadwozie: Coupe quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: UFOtm » 28 mar 2013, 17:03

:arrow: dobrze będzie jak sam napiszesz o efekcie po ich podłaczeniu, ale z tego co widze to i tak nie ma sensu Cię o to prosić skoro 6 głośników pakować chcesz w tylną półkę w sedanie....

ps. drugi i ostatni raz poprawiam po Tobie i tobie podobnych forumowiczach treść tematu .... jeśli się nie umiesz wyrazić w regulaminowy sposób to nie będą akceptowane twoje wypowiedzi

Awatar użytkownika
ATLAS
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ATLAS » 28 mar 2013, 20:58

Bardzo dobra marka. Miałem odseparowany zestaw na przodzie z oryginalnymi zwrotnicami, a głośniki były dwu cewkowe. Kupiłem nowy zestaw dużo droższy i tamte niewiele im ustępują. Gadałem z kilkoma audiofilami i potwierdzają, że niektóre modele to taki entry level do hi endu.

A głośniki w tylnej półce to z pewnością nieporozumienie i najgorsze z możliwych rozwiązań. Poczytaj o tym w necie.

Awatar użytkownika
Kamuś
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kamuś » 28 mar 2013, 23:28

Jesli chcesz mieć w półce głośniki, to załóż też Alphardy czy inne chińskie g.... i efekt będziesz miał ten sam. MB Quart robi głośniki i zestawy głośnikowe, a także kolumny domowe od zamierzchłych czasów. Firma jest niemiecka i swoje produkty robi w rodzimym kraju.

Powiem Ci tak. Na przodzie w wygłuszonych drzwiach miałem już mnóstwo zestawów głośnikowych, najbardziej zadowolony byłem z Hertz'ów HSK 165. Jako, że firma MB Quart nie jest mi obca, a na Allegro pojawił się zestaw odseparowany MB Quart QM 218.02CX to nawet chwili się nie zastanawiałem. Kupiłem go za grosze. Pierwsze co mnie zadziwiło to wykonanie. Naprawdę mega solidne. Nawet konektory przy wooferach nie były na wsuwki, tylko przykręcane terminale. Podekscytowany podłączyłem zestaw do auta. I co? Został tam do dziś, a tak wychwalane na wszelkich forach audio Hertz'e HSK, które podobno są bez konkurencji w swojej cenie (w sumie póki nie kupiłem tych MB quartów, to sam nie widziałem dla nich konkurencji) poszły pod młotek.

Mam dokładnie taki zestaw http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s ... ref=search (już od dawna nie produkowany).
Jakbyś zechciał się ich pozbyć to z chęcią je przygarnę. Jest to zapewne trzydrożny zestaw z 8 calowym wooferem. Już kiedyś myślałem nad zaaplikowaniem takiego zestawu na przód :mrgreen:

Awatar użytkownika
ATLAS
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ATLAS » 29 mar 2013, 15:01

Kamuś, hahaha szok, mam te same ale zgubiłem wysoko tonowe przy przeprowadzce :(

zimass
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: zimass » 30 mar 2013, 21:16

Tylko jak kupiłem to audi to już miała je w półce i teraz nie wiem czy je podłączać czy kupić nową półkę i wstawić 2 głośniki a resztę inaczej rozmieścić jak wróci od mechanika.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl