[All] Maszynka do zagniatania/poszerzania/wyciągania rantów
[All] Maszynka do zagniatania/poszerzania/wyciągania rantów
Jak w temacie ma ktoś pożyczyć? Bo tokarz/frezer itp itd miał zrobić ale chyba nie ma czasu. Oczywiście pokrywam koszta wysyłki w 2 strony + kaucja czy jakaś flaszunia :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2013, 12:45 przez skoti, łącznie zmieniany 2 razy.
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Aha, potrzebujesz przyrządu do poszerzania nadkoli, a nie do zagniatania rantów. Niestety, czegoś takiego niestety nie posiadam.skoti pisze:coś takiego
http://www.youtube.com/wa...player_embedded
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Nie masz gdzieś starej tarczy hamulcowej? Tylko spawanie żeliwa ze stalą, to niezbyt trwałe połączenie. Na upartego, to zrobiłby to nawet z trzech grubszych płaskowników.skoti pisze:Dałem koledze rysunek jak ma ta ,,flansza'' wyglądać itp itd ale robi mi już ją któryś miesiąc z kolei i chyba prędko jej nie zrobi
- Mabrothrax
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Nie no 500zł to tak lekka ręką nie wywaleMabrothrax pisze:Nie mogę znaleźć, ale Atlas wrzucał kiedyś link do kupienia takowej maszynki coś koło 500 zł kosztowała.
[ Dodano: 2013-06-15, 19:47 ]
Maszynka zrobiona ale z tyłu jest tak gruba blacha ,że nie idzie tego zagiąć, grzałem opalarką i nic, w dodatku pękł mi z tyłu lakier na nadkolu i odpadł więc się poddałem :-x :cry:
Mój kumpel zrobił sobie taki sprzęt samemu. Użył stalowego dystansu 5mm o uniwersalnym rozstawie otworów. Do tego dospawał regulowane ramię zakończone łożyskowanym teflonowym kółkiem, które kosztowało aż 200zł. Całość wyniosła około 300zł może 400zł. Taniej się nie da, jeśli nie ma się materiałów i spawarki.