[1.9TDI Avant] tempomat TDI 1z
TakDawidof pisze:Guzik od zapamiętywania jest to chyba ten sam co do przyspieszania?
Własnie o to mi się rozchodzilo. Golf 3 z tempomatem to naprawde rzadkość.MUNIOR pisze:mało kto o tym wie ...
Nie wiem jak w nowych autach ale tdi 1z napewno kasuje (wyłącza) tempomat po wcisnieciu np pedału hamulca (nawet dotkniecie hamulca).Dawidof pisze:Ej, ale sprzęgło ani hamulec nie kasuje programu.
Od wczytania wczesniejszej predkosci słuzy drugi przycisk... Może o niego ci chodziło
PIERWSZY jest od zapamietywania i przyspieszania.
Jesli chcesz zapisac nową predkość to analogicznie wciskasz ten pierwszy przycisk.
Trzeci guzik to główny WYŁĄCZNIK/WŁĄCZNIK.
Dwa guziki (wlasciwie to 3) i ustawiasz sobie wszystko jak tylko chcesz - nie potrzeba innych. - a nawet chyba nie mozna.
PS: porada na VW forum może troche wprowadzać w błąd ponieważ przycisk wczytywania opisali oni jako "ZWALNIANIE"
Chodzi mi o to że.. (Audi A6 C5) jechałem 150km/h włączyłem tempomat no i jade... nazbierało się aut, hamuje, zwalniam do 110km/h - tempomat się wyłączył. Nie ma opcji na wolną drogę więc jadę za wszystkimi te 110km/h i włączam tempomat (nie był kasowany, tylko po hamowaniu się wyłączył) no i po włączeniu auto samo zaczyna zapier...niczać do 150km/h. No i albo się przyciskiem zwolni do tych 110km/h albo trza kasować i na nowo ustawiać na 110 No ale jak tu się kasuje program po hamowaniu i przy ponownym włączeniu łapie aktualną prędkość no to spoko A tak właściwie który pin do czego z pośród 66,58 i 35??
Przeczytaj mojego posta. Jeden guzik wczytuje poprzednią predkość a drugi zapamiętuje aktualną , także gdy mamy zapisane np 100 kmh - przyspieszymy do 110 i wtedy znowu wcisniemy przycisk zapamietywania to zapamieta sie aktualna predkosc czyli te 110kmh
Czyli jest tak jak bys chciał
hamulec= wyłączenie
trzeci przycisk (ten glowny) wyłącza tempomat oraz kasuje zapamietaną predkosc - ale jest to własciwie zbedne. Bardziej go wykorzystuje aby tempomat był poprostu nie aktywny w Ecu
W audi a6 nie mozesz bez kasowania zapisac nowej predkości ? Ile masz przycisków ?
Czyli jest tak jak bys chciał
hamulec= wyłączenie
trzeci przycisk (ten glowny) wyłącza tempomat oraz kasuje zapamietaną predkosc - ale jest to własciwie zbedne. Bardziej go wykorzystuje aby tempomat był poprostu nie aktywny w Ecu
W audi a6 nie mozesz bez kasowania zapisac nowej predkości ? Ile masz przycisków ?
No więc wczoraj jechałem i tak jak obiecałem opisuje... Tempomat działa. Po podłączeniu 66 i 58 na stałe do plusa, a 35 zapisuję prędkość i ją utrzymuje. Tym samym guzikiem po przytrzymaniu auto zwalnia, a sprzęgłem albo hamulcem kasuje zapamiętaną prędkość i wyłączam tempomat. Jeżeli nie nacisnę żadnego pedała a przyspieszę gazem to po puszczeniu auto zwalnia do zapamiętanej prędkości. Mam nadzieję że jasno to opisałem
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
No i tak ma to działać w wersji uproszczonej 8-) pozostałe funkcje są zwykle mało przydatnedarek90 pisze:Tempomat działa. Po podłączeniu 66 i 58 na stałe do plusa, a 35 zapisuję prędkość i ją utrzymuje. Tym samym guzikiem po przytrzymaniu auto zwalnia, a sprzęgłem albo hamulcem kasuje zapamiętaną prędkość i wyłączam tempomat. Jeżeli nie nacisnę żadnego pedała a przyspieszę gazem to po puszczeniu auto zwalnia do zapamiętanej prędkości. Mam nadzieję że jasno to opisałem