[B4 ABT 2.0] Sprężyny seryjne JAMEX
Jestem użytkownikiem jamexów od ok 1 roku przerobiłem juz zawias -40/-40 -80/40 obecnie zakladam -80/80 jamexy maja to do siebie ze ukladaja sie po kilku tys km sadze ze lekko ci 2 cm siadzie wiec możesz być spokojnie. Ja po załozniu -40 mm miałem prawie tak wysoko jak seria po 20 latach wiec loozik sprężyny ułożyły sie po ok dwóch trzech msc
Niech one się układają, nie mam nic przeciwko. Mam nadzieję, że po ułożeniu się, nie stracą swoich właściwości .LUKASZdiy pisze:Jestem użytkownikiem jamexów od ok 1 roku przerobiłem juz zawias -40/-40 -80/40 obecnie zakladam -80/80 jamexy maja to do siebie ze ukladaja sie po kilku tys km sadze ze lekko ci 2 cm siadzie wiec możesz być spokojnie. Ja po załozniu -40 mm miałem prawie tak wysoko jak seria po 20 latach wiec loozik sprężyny ułożyły sie po ok dwóch trzech msc
dzis trafilem na sprezyny sparco.
firma sama w sobie to górna półka , ale cena sprężyn.....
http://allegro.pl/sprezyny-sportowe-spa ... 42661.html
firma sama w sobie to górna półka , ale cena sprężyn.....
http://allegro.pl/sprezyny-sportowe-spa ... 42661.html
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik:
- Kontakt:
moje -40 z przodu były znacząco krótsze od ori, te ori to wyglądają jak od jakiegoś poloneza trucka tyle zwojów... tył ma taką samą długość, ale zwoje są inaczej rozłożone - przynajmniej u mnie. A co do tego jak stoi seria to myślę, że sprężyn było mnóstwo w zależności od silnika i wyposażenia - powinny być wykropkowane w połowie długości
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mateusz
- Model: Audi A6
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik:
- Kontakt:
Witam szanownych Panow! przeglądam ten post z ciekawosci ze moze znajde rozwiązanie na temat mojego zawieszenie ale nici... problem mam podobny ale ja nie mialem wymienianych sprezyn a amortyzatory i to jakies 4 lata temu jak włąscicielem tego auta byl brat i do dzis w tym aucie zostało to ze przod stoi tak jak u kolegi po załozeniu Jamex'ów (nawet kolor mam ten sam ;P ) i tu nasowa sie pytanie co moze byc nie tak...
tak spręzyny zostały ale amorki były wymieniane ale firmy nie pamietam bo to wymieniał brat keidy to auto jeszcze posiadał. A jest mozliwe zeby przy wymianie amorków zle to złozyć do kupy by to tak stało wysoko? zrobie dochodzenie czy te sprezyny kiedys w przeszłosci nie byly wymieniane bo naprawde nie wiem czy szukac -40 ale ich ciezko zlanezc jedynie caly komplet z "MTS" a ja potrzebuje tylko przód za rozsądną cene czy pokusić sie na jakies monroe czy kyb...