[B3/B4] Przełączniki z konsoli - przełożone kostki?
- pawełek
- Forum Audi 80
- Imię: paweł
- Kontakt:
[B3/B4] Przełączniki z konsoli - przełożone kostki?
Witam, mam pytanko co do przełączników z konsoli.
Na zdjęciu są dwa przełączniki od ogrzewania szyby i jeden od halogenów.
Trzy przełączniki działają jednakowo - po wciśnięciu nie zostają "wciśnięte". Działają tak jak działa standardowo ogrzewanie szyby ( dopiero włączy się po przekręceniu zapłonu ).
Dziwna sprawa... gdyż w samochodzie mam przełącznik od halogenów i działa normalnie tak jak abs czy przeciwmgielne tylne.
No chyba , że mam pomylone przody przycisku...
Jutro dorzucę więcej zdjęć reszty przełączników.
Na zdjęciu są dwa przełączniki od ogrzewania szyby i jeden od halogenów.
Trzy przełączniki działają jednakowo - po wciśnięciu nie zostają "wciśnięte". Działają tak jak działa standardowo ogrzewanie szyby ( dopiero włączy się po przekręceniu zapłonu ).
Dziwna sprawa... gdyż w samochodzie mam przełącznik od halogenów i działa normalnie tak jak abs czy przeciwmgielne tylne.
No chyba , że mam pomylone przody przycisku...
Jutro dorzucę więcej zdjęć reszty przełączników.
Ostatnio zmieniony 26 sty 2014, 09:40 przez pawełek, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Audi 80
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Tak, a ja myślałem że w oryginale jest biała od przednich halogenów, a od podgrzewania tylnej szyby czarna.sylwester28ET pisze:Przełącznik w oryginale z biała kostka jest od podgrzewania tylnej szyby
Mylisz się kolego.
Co do podgrzewania tylnej szyby, jeden włącznik masz z tzw. "czasówką" jest to "długi" przełącznik i on nie powinien się wciskać, czytaj po wcisnięciu włącza sie grzanie ale wraca do pozycji wyjściowej.
Zwykłe, krótkie włączniki tylnej szyby powinny się wciskać i tak zostać.
Włączniki halogenów przód-tył powinny zostać wcisnięte.
Włącznik ABS powinien się wciskać i wracać do pozycji wyjściowej.
A zielona kostka jest od ABS'u.
Kostki moga być stosowane zamiennie, ale oryginalnie jest tak:
Zólta kostka - halogeny przód, tył
Biała - przednie halogeny
czarna - grzanie szyb, regulacja wysokości świateł, awaryjne.
Zielona - przełącznik abs
Brązowe - podgrzewanie foteli
Nie wykluczaj że masz zamienione przody przycisków przez to nie jest oryginalnie, lub że ktoś nie poprzekladał pinów w kostkach. Najlepiej sprawdzić wg. etki.
Pozdro
- sylwester28ET
- Forum Audi 80
Chyba niezbyt dokładnie przeczytałeś to co ja napisałem i dlatego zarzucasz mi pomyłkęsagem pisze:sylwester28ET napisał/a:
Przełącznik w oryginale z biała kostka jest od podgrzewania tylnej szyby
Tak, a ja myślałem że w oryginale jest biała od przednich halogenów, a od podgrzewania tylnej szyby czarna.
Mylisz się kolego.
Bo ja odnosiłem się do koloru kostki w/g zdjęcia.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Zmieniałem z A4 i w nim trzeba było zmieć miejscami grube. A technicznie to taki sam.wujo1 pisze:ten przycisk od grzania tylnej szyby z czasówką to po prostu się podmienia przyciski i będzie tamten działał ?
Działa na zasadzie czasu 10min i wyłącza automatycznie.wujo1 pisze:działa na zasadzie takiej że po nagrzaniu szyby po prostu się sam wyłącza ?
Coś sie tobie pomyliło bo halogeny idzie włączyć (chyba że przycisk masz popsuty).pawełek pisze: Z tego wychodzi, że przycisków od ABS nie idzie "Włączyć", tak jak np. halogenów.
mam już taki przycisk ori z 80 , i właśnie patrzyłem u wujka w b4 bo on miał to fabrycznie już i jest 5 kabli u mnie tylko 4 wychodzi na to że jest dodatkowy jak tak patrzyłem to brakuje mi cienkiego białego przewodu jutro jeszcze zobaczę to dokładniej i cykne jakieś foto :roll:Jarewa pisze:wujo1 napisał/a:
ten przycisk od grzania tylnej szyby z czasówką to po prostu się podmienia przyciski i będzie tamten działał ?
Zmieniałem z A4 i w nim trzeba było zmieć miejscami grube. A technicznie to taki sam.
- Piotrekdriver1
- Audi 80 Klub
Witam.Jak wyszło z tym włącznikiem czasowym?Zamontowałeś?wujo1 pisze:mam już taki przycisk ori z 80 , i właśnie patrzyłem u wujka w b4 bo on miał to fabrycznie już i jest 5 kabli u mnie tylko 4 wychodzi na to że jest dodatkowy jak tak patrzyłem to brakuje mi cienkiego białego przewodu jutro jeszcze zobaczę to dokładniej i cykne jakieś foto :roll:Jarewa pisze:wujo1 napisał/a:
ten przycisk od grzania tylnej szyby z czasówką to po prostu się podmienia przyciski i będzie tamten działał ?
Zmieniałem z A4 i w nim trzeba było zmieć miejscami grube. A technicznie to taki sam.