Witam forumowiczów,
Mam pewien problem ze swoim wozidłem. Audi 80 b3 1990r 1.8 S +Gaz
Mianowicie strasznie chrobocze (trze lub stuka, nie potrafię tego do końca określić).
Zwracam się o pomoc w określeniu co to może być, liczę na to, że ktoś już tutaj mógł się z tym problemem spotkać. Oczywiście nie na sucho, dołączam film nagrany w trakcie jazdy wczoraj.
Audi 80 - problem <--
Problem pojawi się wczoraj gdy autem jechały 4 osoby czyli ciężar troszkę większy niż zawsze (zazwyczaj jeżdżę sam lub z jednym pasażerem). Dźwięk pojawia się w momencie puszczenia gazu w trakcie jazdy (najczęściej), czasem lekko da o sobie znać przy większych nierównościach.
Mam nadzieję, że dość dokładnie opisałem problem i będziecie w stanie to rozszyfrować;)
Pozdrawiam.
PS. Wrzucam do kategorii "Inne" ponieważ nie wiem czego dotyczy problem, po jego rozwiązaniu proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu.
[80 B3] Wytarta poduszka pod silnikiem.
[80 B3] Wytarta poduszka pod silnikiem.
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2013, 14:07 przez bastian, łącznie zmieniany 1 raz.
- 123krzysiek123
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Cześć to może być któryś tłumik. U mnie przy około 3000 tys obrotów strasznie dzwoniło nie wiedziałem co to a okazało się że to środkowy tłumik, który był już wymieniany wcześniej i był jakiś firmowy no i zmieniłem i przeszło. Pojedź na podnośnik lub kanał i posprawdzaj tłumiki może się w środku posypał.
z filmiku dzwięk jest jak by wydech o cos tarł jezeli jestes pewny ze jest na swoim miejscu to pozostaje poprosic kogos o pomoc jedna osoba niech gazuje druga niech wejdzie pod auto i slucha bardzo mozliwe ze srodek ktoregos wydechu sie urwał i brzeczy,u mnie ze srodkowym była orkiestra przy puszczaniu pedału gazu tłumik mial pare miesiecy jednej z tanszych firm marix chyba z zewnątrz wyglądał ok zero korozji a w srodku tragedia jak z ciekawosci go rozcielem nie reklamowalem juz bo szkoda mi bylo czasu na to
- damianek1234561
- Forum Audi 80
Sprawa rozwiązana
Po długich poszukiwaniach okazało się, że to poduszka na, której opiera się konstrukcja silnika( ta z przodu na wysokości zderzaka). Była już nieco wytarta, stąd ten dźwięk przy puszczeniu gazu gdy silnik się przesuwał.
Ps. Przy okazji cały układ wydechowy sprawdzony doszczętnie
Pozdrawiam, dzięki za wypowiedzi.
Po długich poszukiwaniach okazało się, że to poduszka na, której opiera się konstrukcja silnika( ta z przodu na wysokości zderzaka). Była już nieco wytarta, stąd ten dźwięk przy puszczeniu gazu gdy silnik się przesuwał.
Ps. Przy okazji cały układ wydechowy sprawdzony doszczętnie
Pozdrawiam, dzięki za wypowiedzi.