Przemas80 pisze:Espe te polerowane graty już pod machą czy nie??
no pewnie. już dawno wsadzone.
Czekam jeszcze na resztę osłon plastikowych.
Wg info od Wielebnego dzisiaj leci klar na przednie 3 osłony. Jutro polerka klaru i wsadzam na gruza wszystko.
Aku, filtr powietrza i górną już mam - leżą i czekają na założenie.
Mam u siebie hak (taki nieoryginalny - wsuwany w podłużnice do którego przykręca się zderzak).
Dzisiaj odkręciłem wsie śruby w podłużnicy, śrubki i korki przy nadkolu i za chiny ludowe nie chce zejść.
Ma ktoś jakiś patent jak to wyciągnąć z podłużnic??????
Mi na chwilę nic innego nie przychodzi na myśl jak taki sposób:
eSPe, ja miałem taki hak i go wywalałem.. odkręciłem łącznie 8-siem śrub 6 takich dużych, tzn 4 w podłużnicy były chyba na 17-tkę klucz 2 w pasie tylnym też na 17-tkę i myślę oki to wyjdzie i faktycznie gonił ale nadal go coś trzymało i okazało się że takie dwie małe pchełki na krzyżak trzymały go, były obok tych śrub w podłużnicy.
Paczuszka fotek od pawełek ze spotkania 2 regionów w Elblągu (Pomorze+WM) gdzie wybrałem fotki z moim gruzem (niestety jeszcze nie skończone to co zaczęte).
Więcej fotek ze spotkania w dziale zloty i spoty.
Swoją drogą miłe spotkanko było:
panoramy by bloku.
Wracając do auta.
Zostało do zrobienia (niestety długa lista choć już to nie duże sprawy poza zderzakiem):
- listwy boczne góre w kolorze (juz pomalowane)
- listwy dolne (mam drugi ładny komplet)
- tylni zderzak (trzeba zdjąć zwykły i założyć drugi)
- osłony przednie na silnik (czekam na Wielebnego)
- boczek pasażera - wymienić gąbkę
Na aucie siedzi już dzięki tomkomowi:
- AC/BC (jakiś problem z napięciem przy zapaleniu świateł mijania jest)
- spryski reflektorów
- tylna lotka
- boczek kierowcy otrzymał nową gąbkę
- kiera eskowa z airbagiem (+ rzeźba taśmy co by pasowało pod pająka na mały otwór)
Z ciekawostek w AC zamiast kontroli spalonej żarówki mam przypominajkę zapalenia świateł.
Odpalone auto - AC piszczy i wyświetla przepaloną żarówkę, zapalam światła mijania komunikat znika. :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2013, 16:18 przez eSPe, łącznie zmieniany 1 raz.