[All] Radio - JVC KDR-311 - podłączenie
[All] Radio - JVC KDR-311 - podłączenie
Tak jak w temacie kupiłem wyżej wymienione radio. Po założeniu wszystko ładnie gra tylko po podgłoszeniu tak do 30 wydobywają się dziwne trzaski i piski. Na poprzednim radiu tak nie robiło a teraz tak się zaczeło. Głosniki w Audi są oryginalne tzn przednie a z tyłu w półce z Mac Audio o nie dużej mocy i skrzynia basowa 500w. Prosiłbym o jakie kolwiek wskazówki dotyczące tych pisków i trzasków.
Ostatnio zmieniony 08 sty 2013, 22:37 przez rafal9319, łącznie zmieniany 3 razy.
Pisków z głośników to ja jeszcze nie słyszałem. Chyba że takie wzmacniające się razem z obrotami slilika ale to inna bajka. Może to głośniki niedomagają wtedy by trzeszczały ale skąd piski to nie wiem. Jak dostaniesz radio spowrotem to pobaw się regulacją w radiu przód tył więcej syków, mniej basów, wyłącz LOUDNES to troche pomoże jeżeli głośniki już nie dają rade. A moje radio też się grzeje i nic w tym złego jeżeli nie grzeje się za mocno.
Przepraszam że tak późno ale dopiero teraz doszłem co było przyczyną tych trzasków i pisków. Przyczyną było to że tylne głośniki były podłączone razem pod kable od głosników przednich i wszystkie 4 głosniki grały na tylko jednym wyjsciu , czyli na wyjsciu na przednie głosniki. Kostka ta ori w audi nie posiadała wyjscia na tylne głosniki więc musiałem kupić drugą z wyjsciami na tył. Wszystko podłączyłem i gra aż miło słuchać. Nie ma żadnych trzasków ani pisków. Pozdrawiam i można zamknąć jeżeli trzeba.
Witam Panowie. Ostatnio kupiłem radio JVC KD-R423. Gra i prezentuje się pięknie ale zauważyłem pewien mankament. Chodzi o to, że gdy mam włączone światła i radio jest wyłączone to nie ma na nim podświetlenia. Pojawia się one dopiero wówczas, gdy włączę radio. Radio podłączyłem prawidłowo do kostki ISO. Wcześniej miałem radio audi delta cc i fajnie podświetlało przyciski, gdy radio nie było włączone. Gdy jest jasno to nie jest problem, ale gdy jest ciemno to trochę trzeba szukać włącznika po omacku:) Może w ustawieniach radia jest jakaś opcja?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH