Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep
Sklep Bestdrive

[B3 AAD] Problem z przepływomierzem

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
dmielniczuk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3 AAD] Problem z przepływomierzem

Post autor: dmielniczuk » 05 kwie 2013, 20:56

Witam jestem tu nowy i jak coś zle napisze to przepraszam. Teraz do rzeczy, moj problem polega na ty ze w trakcie jazdy na bp(posiada lpg 1 generacji) słysze w srodku stukanie przeplywomierza w obudowe i oczywiscie auto nie chodzi dobrze. Moim zdanie nie daje rady wciskac tego zaworu w rozdzielaczu i warjuje, tylko nie ma bladego pojecia co moze byc przyczyna, jak ktos ma jakies pomysły i rady to był bym bardzo wdzieczny za pomoc.

pawlikowski90
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pawlikowski90 » 06 kwie 2013, 00:14

czesc. to jest wlasnie wada AAD, jesli gazownik ktory zakladal ci instalację gazową założył przekażnik który wyłączał prace silnika na benzynie poprzez odciecie pompy paliwa (robi tak z 90% gazownikow) to własnie jesteś szczęśliwym posiadaczem zatartego rozdzielacza i nic juz z nim nie zrobisz. do tego silnika najlepiej nie zakładać instalacji gazowej. Ja w swoim AAD w B3 mechaniczny wtrysk wydarłem z korzeniami i zastąpiłem "pełnym" elektronicznym z ABK (nie sa to strasznie duze pieniadze i przerobek niewiele). Jeśli chcesz to mam w posiadaniu jeden sprawny rozdzielacz, jesli jestes zainteresowany przerobieniem na ABK to też służę pomocą.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
opony samochodowe części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl