Witam,
Nie mam zasilania na piątym wtrysku. przyznam szczerze ,że w desperacji zkrosowałem zasilanie piątego z czwartym i silnik chodzi na 5 garów . Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak wygląda taki układ i gdzie szukać uszkodzenia. Jeśli to kable to czy jest możliwa wymiana wiązki i czy ma sens . No i najważniejsze czy coś sie może zepsuć po tym jak połączyłem zasilanie czwartego z piątym.
Z góry dzięki. Pozdro.
[B3 Coupe 7A] brak zasilania jednego wtrysku
- mateusz quattro
- Forum Audi 80
- Leo
- Forum Audi 80
- Imię: Adam
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 3B
- Kontakt:
a to bardzo proste - pada Ci resistor pack na podszybiu.
Plus wtryskiwacze biorą z komputera, a minus idzie przez resistor pack na podszybiu. Albo go wymienisz, albo zrobisz konwersję na nowe wtryskiwacze + adaptery oraz wywalisz resistor pack całkiemm, wtedy nie dość że mocy przybędzie to jeszcze mniej będzie palić.
wszystko do znalezienia chyba w 10 tematach na tym forum, m.in. w moich postach też.
Plus wtryskiwacze biorą z komputera, a minus idzie przez resistor pack na podszybiu. Albo go wymienisz, albo zrobisz konwersję na nowe wtryskiwacze + adaptery oraz wywalisz resistor pack całkiemm, wtedy nie dość że mocy przybędzie to jeszcze mniej będzie palić.
wszystko do znalezienia chyba w 10 tematach na tym forum, m.in. w moich postach też.
- mateusz quattro
- Forum Audi 80
Dzięki, pomysł bardzo mi się podoba. Powiedz mi jeszcze jeśli możesz czy narazie moge na takim zkrosowanym kablu jeździć bo myślę ,że skompletowanie sprawnych części może mi chwilę zająć chyba ,że proponujesz kupno w nowego kompletu.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- mateusz quattro
- Forum Audi 80
Nie mam zamiaru z taką rzeźbą z kabli jeździć jak teraz bo nienawidzę takiego dziadowania. Postudiuje i spróbuje zmodzić bez resistor packa .
Dzięki za pomoc.
Dzięki za pomoc.