B4 AVANT Green
co Ty możesz wiedzieć Ty, Ty, Ty, Ty człowieku lasu Ty :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: HaHaHa .. może jest tak jak ATLAS pisze faktycznie i nic broń boże nie ucinaj, co to za pomysły :shock: lepiej różnia 1cm niż pocięte sprężyny :roll:eSPe pisze:Dobrze jest.
pawełek, a duo się nie przejmuj. On zazdraszacza bo sam nie ma czym jeździć - wsie gruzy porozbierane w rozpiździeju i tu troli na lewo i prawo. Ten typ tak ma po prostu hehehe.
-60 ok, ale do jakiego silnika ?? ludze zapominają czasem to tej subtelnej różnicy kupią 60tkę z V6 i potem sie zastananwiają dlaczego auto stoi wyżej niż na 40stce :mrgreen:pawełek pisze:Przecież napisałem, że to zły pomysł i bym tego nie zrobiłduo pisze:... i nic broń boże nie ucinaj, co to za pomysły :shock: lepiej różnia 1cm niż pocięte sprężyny :roll:
Co do -50 z przodu, to raczej sprężyna jest -60 a mój bardzo ciężki silnik 1.6 ADA z gazem obniżył samochód tylko o 5cm heeh
- pawełek
- Forum Audi 80
- Imię: paweł
- Kontakt:
Oddałem na kilka godzin samochód do blacharza, żeby sprawdził mi punkty bazowe i belkę.
Po kilku godzinach odbieram telefon i słyszę: Witam.. bla bla bla - cała oś (czyt. belka) do wymiany, po czym moja mina zrzedła
Przyszedłem do warsztatu i powiedział mi, że punkty bazowe są na swoim miejscu tylko belka jest krzywa.
Z tego co widziałem, belka na allegro kosztuje od 150-200 zł + wymiana ok. 200zł...
Kurde, no muszę coś z tym zrobić bo zdziera mi pewnie opony z tyłu...
Kilka fot zrobionych dzisiaj: WYSOKA I KRZYWA KOZA...
GOOGLE PHOTOS - 03.04.2013 TESCO
Po kilku godzinach odbieram telefon i słyszę: Witam.. bla bla bla - cała oś (czyt. belka) do wymiany, po czym moja mina zrzedła
Przyszedłem do warsztatu i powiedział mi, że punkty bazowe są na swoim miejscu tylko belka jest krzywa.
Z tego co widziałem, belka na allegro kosztuje od 150-200 zł + wymiana ok. 200zł...
Kurde, no muszę coś z tym zrobić bo zdziera mi pewnie opony z tyłu...
Kilka fot zrobionych dzisiaj: WYSOKA I KRZYWA KOZA...
GOOGLE PHOTOS - 03.04.2013 TESCO
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2013, 23:50 przez pawełek, łącznie zmieniany 3 razy.
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
w srebrnym też miałem krzywą.
ale to dlatego że raz wiozłem 20mkw terakoty.
Auto jechało jak na gwincie skręconym na maks.
Niestety za głupie pomysły się płaci.
Ty nic nie targałeś avantem?
Może przyczepę ciężką ktoś targał albo coś.
[ Dodano: 2013-04-03, 23:48 ]
ps. avant wygląda zacnie.
prosi się o zespolaki lub socze aż piszczy.
+ za pomarańćzowe kierunki
+ za gładkie dekle borbetów
- za krzywiznę pomiędzy rantem i kołem
- za wystające dekle borbetów
ale to dlatego że raz wiozłem 20mkw terakoty.
Auto jechało jak na gwincie skręconym na maks.
Niestety za głupie pomysły się płaci.
Ty nic nie targałeś avantem?
[ Dodano: 2013-04-03, 23:48 ]
ps. avant wygląda zacnie.
+ za pomarańćzowe kierunki
+ za gładkie dekle borbetów
- pawełek
- Forum Audi 80
- Kontakt:
ad. 1eSPe pisze:Ty nic nie targałeś avantem?
Nie mam pojęcia, ja nigdy przyczepki w nim nie miałem.
ad. 2
Jutro będę kleił zaczepy w moich zespolakach.
ad. 3
Chodzi Ci o prawe tylne koło (przesunięte)?
ad. 4
Dekle były tylko do zdjęć nie dokręcone ( za długa śruba )
Śruby zabezpieczające mam u siebie w domu a teraz jestem w Gdyni, chciałem żeby do fot ładnie wyglądało a się zawsze znajdzie ktoś, kto to zauważy czyt. mały pierdołek
- eSPe
- Forum Audi 80
- Imię: Sławek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
chodziło mi o to że te płaskie dekle są fajne a te wystające nie. A nie o to że są nie dokręcone czy coś. :mrgreen:pawełek pisze:Dekle były tylko do zdjęć nie dokręcone ( za długa śruba )
Śruby zabezpieczające mam u siebie w domu a teraz jestem w Gdyni, chciałem żeby do fot ładnie wyglądało a się zawsze znajdzie ktoś, kto to zauważy czyt. mały pierdołek
koła tylne jakby kopnięte w stronę tyłupawełek pisze:Chodzi Ci o prawe tylne koło (przesunięte)?
https://lh4.googleusercontent.com/-5Z3G ... 000/24.jpg
https://lh5.googleusercontent.com/-hOaU ... 1000/7.jpg
<ok> <ok> <ok>pawełek pisze:Jutro będę kleił zaczepy w moich zespolakach.
- pawełek
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Niestety, żywica słabo trzyma zaczepy... będę musiał je chyba oddać do plastikarza (nie wiem co złapie/sklei mocno plastik).klife pisze:Czekam na zespolaki <ok>
Kilka fotek z udanego zlotu w Elblągu:
LINK DO FOT - PICASA
Wczoraj miałem ciekawą przygodę z dwoma burakami z golfa 2-ki. Jechał za mną pół miasta i zatrzymał się tam gdzie ja.
Wyszedł i mówi - "zrobiłeś mi dziurę w szybie co z tym robimy?"
Ja mówię: nic, od tego jest ubezpieczalnia, poza tym to zdarzenie losowe.
Powiedział: ok, dzwonie na policje i sobie pogadamy inaczej.
Ja mówię: proszę bardzo, w razie czego jestem w domu.
Poczekałem na policję, przyjechała miła funkcjonariuszka.
Stoi przy moim samochodzie i patrzy na mój odprysk na szybie.
Ja do niej, że to nie ten samochód Ona w śmiech i poszedłem z nią zobaczyć golfa.
Najlepsze to, że gość przed przyjazdem mył szyby. Niestety mnie nie naciągnie na kasę.
Ktoś mu zrobił dziurę i szukał debila, który zapłaci mu za to - niestety nie ja
Policjantka zadzwoniła do swojego szefa co z tym zrobić, powiedział jej: Zostaje sąd, nic innego nie można z tym zrobić.
Wiele by tu pisać i opisywać jego smutną minę...
Kiedy poszedł do samochodu zapytałem policjantkę czy jest w stanie wygrać sprawę w sądzie.
Ona na mnie spojrzała i z uśmiechem na twarzy powiedziała - nie
Aaaa, najlepszy tekst jeszcze - czy te opony w audiku mogą wystawać poza rant samochodu.
Ona na niego patrzy, potem na koła i mów: Nie nie mogą, ale nie widziałam jak ten Pan (czyli ja) jedzie tym samochodem i nic z tym zrobić nie mogę. Poza tym to nie ma znaczenia czy odstrzelił Panu kamyczek z tego koła czy z węższego.
Wypisując nasze dane do swojego dzienniczka, patrzy na samochód i mówi do mnie: Patrząc na te koła w cale tak mocno nie wystają, chociaż gdybym była uparta.. i się smieje do mnie :mrgreen:
Dobrze, że spojrzała na to koło które jest bardziej schowane - przez krzywą belke
a nie na to... wystające ok 2cm
Zagmatwane w wielkim skrócie
Też miałem taka sytuacje w trasie, gościu gonił mnie jak w jakimś pościgu, że mu zrobiłem odprysk.
Swoją drogą bardzo miła policjantka
Swoją drogą bardzo miła policjantka
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2013, 14:42 przez juba, łącznie zmieniany 1 raz.