Witam.
W mojej b3 po rozgrzaniu silnika do 90 stopni,płyn zazaczyna wracać do zbiorniczka dodam,że na zimnym silniku płynu jest tylko troche na dnie po zgaszeniu silnika słychać głośne bulgotanie przy przewodach idacych do nagrzewnicy.A druga sprawa to kiedy osiągnie już te 90 stopni wentylator nie pracuje , załącza się dopiero gdy zgasze silnik i wył. zapłon Jak odpowietrzyc uklad chlodzenia? ten czujnik z przodu silnika przy głowicy wł. wentylatory tylko na wyl. silniku?
PS.Poprzedni właściciel zalał samochód wodą ;/
PS2.Samochodu narazie nie uzywam ,raz na jakiś czas przepale.
PS3.Ogrzewanie w środku działa
PS4.Dopuki silnik sie nie rozgrzeje wszystko jest ok tzn płyn nie wraca do zbiorniczka.
[B3 2.0 16V 6A]Problemy z układem chłodzenia
nie. załączy wiatraki jeżeli głowica będzie mieć za wysoką temp. nie zależnie od zapłonu.wudar pisze:ten czujnik z przodu silnika przy głowicy wł. wentylatory tylko na wyl. silniku?
to nie powinien być zapowietrzony (zapowietrza się chyba tylko w najwyższym punkcie układu tzn. nagrzewnica. ja niestety nie mam odpowietrznika na wężu więc na zimnym silniku luzuje jedną opaske na nagrzewnicy, zsuwam lekko wąż, szczypcami zaciskam wężyk od przelewu z chłodnicy i dmucham w zbiorniczek.PS3.Ogrzewanie w środku działa
Kiedy pójdzie płyn szybko wciskam wąż i zakręcam opaske.
ja też mam taki objaw w 6A i ppodejrzewam termostat.
Mam założony na 92 st.C a chce zmienić na 87st.