Witam, dużo szukałem i nie znalazłem.
Ma ktoś doświadczenie w zablokowaniu torsena w quattro i przeniesieniu całej mocy na tylną oś?
No i ile wytrzyma na samym tyle w wersji z blokadą podciśnieniową?
[Audi 80 B4 Quattro] blokada torsena na tył 100%
Na 100% przerabiał ten temat guzior i innego forum, (tutaj ma podobny nick), jeśli myślisz o tylno napędówce z audi to raczej średni pomysł, cały silnik jest przed przednią osią co raczej nie wpłynie dobrze na prowadzenie.
W tylnym moście można by zrobić ekektroszpere (elektrodą) ale ciężko powiedzieć jak to długo wytrzyma, z 2 jednak strony tył jest lekki więc obciążeń wielkich to tam nie będzie, no i nie słyszałem żeby komuś się rozleciał most, u mnie też dzielnie znosi trudy eksploatacji, a 400Nm potrafi nabijać.
W tylnym moście można by zrobić ekektroszpere (elektrodą) ale ciężko powiedzieć jak to długo wytrzyma, z 2 jednak strony tył jest lekki więc obciążeń wielkich to tam nie będzie, no i nie słyszałem żeby komuś się rozleciał most, u mnie też dzielnie znosi trudy eksploatacji, a 400Nm potrafi nabijać.
Kilka osób juz testowało. Noorec zwykła skrzynie starego typu z blokada jeżdził. Słaby skręt w Audi przeszkadz.
Jeżeli chodzi o tylny most to originalna blokada w zupełności daje rade i nic sie nieukręca.
Sprawdzone ale auto staje się nerwowe przy większych prędkościach.
Środkowego torsena w skrzyni można zwyczajnie zaspawać i będzie jeździło quzik to zrobił pod 500ps + i wytrzymuje to już chyba rok upalania.
Napisz co chcesz zrobić i po co ci to ??
Jeżeli chodzi o tylny most to originalna blokada w zupełności daje rade i nic sie nieukręca.
Sprawdzone ale auto staje się nerwowe przy większych prędkościach.
Środkowego torsena w skrzyni można zwyczajnie zaspawać i będzie jeździło quzik to zrobił pod 500ps + i wytrzymuje to już chyba rok upalania.
Napisz co chcesz zrobić i po co ci to ??
jeszcze nie słyszałem żeby tylno napędowe Bmw dawało więcej do kultu niż 4 napędówka drogowa..
no chyba że na wsi pod remizą to co innego ale Ciebie nie posądzam o to
w imprezach sportowych już teraz raczej panuje wszechobecny przepych mocnych 4x4 bo ludzie zaczeli sobie wkońcu zdawać sprawę z jego zalet a Ty chcesz to zepsuć
no chyba że na wsi pod remizą to co innego ale Ciebie nie posądzam o to
w imprezach sportowych już teraz raczej panuje wszechobecny przepych mocnych 4x4 bo ludzie zaczeli sobie wkońcu zdawać sprawę z jego zalet a Ty chcesz to zepsuć