Matko--silnik nówka-hehe.davidpolska pisze:0,6 litra na 11000
[ALL] Wymiana uszczelniaczy bez zdejmowania głowicy?
Hmm.. koledzy odgrzewam stary temat, ale może orientujecie się ile teraz u mechanika "powinna" kosztować wymiana uszczelniaczy bez zdejmowania głowicy w ABT? Może możecie poradzić kogoś w Białej Podlaskiej lub okolicach? Ostatnio usłyszałem że może to dojść do 500zł i zastanawiam się czy to dobra cena..., a w zasadzie to wręcz jestem przekonany że tanio nie jest :shock:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
Czyli moje przeczucia że cena wywoławcza w wysokości 500zł to za dużo się sprawdziły :-| ogólnie gazownicy przedłużyli mi butlę na 10 lat i chciałem trochę doinwestować autko, ale przesadzać też nie ma co - olej aż tak drogi nie jest więc pozostaje dolewanie.. Rejony Zamościa to już mocno nie po drodze niestety. Popytam jeszcze u siebie, a gdyby mocniej brak olej to już bliżej będę miał w okolice Radzynia
Hej ja od siebie dodam, żeby przy metodzie ciśnieniowej, dobrze zblokować wał, i najlepiej na sztywno a nie gedorką, bo jak przeskoczy przypadkowo kierunek pracy gedorki, to przy napełnianiu ciśnieniem cylindra mi poszedł tłok na dół, a że było głośno od sprężarki to nie usłyszałem tego i zdjąłem sprężyne zaworu, i zawór siup na dół w cylinder ale wyciągnąłem go bez zdejmowania głowicy 8-)