[B4 2.3 NG ] Stukanie w przednim zawieszeniu
-
- Forum Audi 80
[B4 2.3 NG ] Stukanie w przednim zawieszeniu
Witam, pierwszy temat w tym dziale, ale niestety. Z przodu z obydwóch stron coś mi wali dosłownie, szczególnie jak wolno jadę po nierównej drodze, i nie muszą to być jakieś duże nierówności a może akurat ktoś z kolegów miał takowy problem. Dodam, że 3 wizyty na stacjach diagnostycznych i 2 u mechaników nie zdały się na nic, nikt nie wie co stuka. Wymienione końcówki drążków, wszystkie tuleje wachaczy, tuleje na sankach, łączniki, amortyzatory z odbojami, łapy silnika a problem nadal występuje i jest to uciążliwe.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- kroliqster
- Forum Audi 80
- Kontakt:
U mnie w taki sam sposób waliły ( brzęczały - klekotały ) klocki hamulcowe, jak zapomniałem założyć sprężynek, które powodują ich unieruchomienie.
Zwłaszcza na małych nierównościach typu trylinka czy inne kocie łby, tłukło strasznie że sie ludzie oglądały.
Ale to żaden feler oprócz akustycznego. Jeżdziłem tak, aż trzeba było coś dłubnąć w tych okolicach i przy okazji założyłem te sprężynki .
Już nawet nie pamiętam dokładnie , czy one są na stałe doczepione do klocków, czy się je dolepia. W kazdym bąć razie u mnie było toto, isię tym nie przejmowałem .
Zaciski to raczej nie będą klkekotać, bo są przykręcone do jarzma wielkiemi Niutonami.
Zwłaszcza na małych nierównościach typu trylinka czy inne kocie łby, tłukło strasznie że sie ludzie oglądały.
Ale to żaden feler oprócz akustycznego. Jeżdziłem tak, aż trzeba było coś dłubnąć w tych okolicach i przy okazji założyłem te sprężynki .
Już nawet nie pamiętam dokładnie , czy one są na stałe doczepione do klocków, czy się je dolepia. W kazdym bąć razie u mnie było toto, isię tym nie przejmowałem .
Zaciski to raczej nie będą klkekotać, bo są przykręcone do jarzma wielkiemi Niutonami.
- kroliqster
- Forum Audi 80
- Kontakt:
oczywiscie ze beda .... co z tego ze sa przykrecone skoro sa na prowadnicy ?antoni pisze:U mnie w taki sam sposób waliły ( brzęczały - klekotały ) klocki hamulcowe, jak zapomniałem założyć sprężynek, które powodują ich unieruchomienie.
[url=http://images34.fotosik.pl/627/b03b1ededb06a02fm.jpg]Obrazek[/URL]
wlasnie od lozu na prowadnicach beda pukac mozna sprobowac kupic zestaw naprawczy prowadnic jezeli to nie pomoze to jarzmo do zmiany
ale najpierw trzeba ustalic czy to od zacisku zarowno jak bedzie mial luz na jarzmie czy beda to lozne klocki jak bedzie pukal w kolo to ono sie odezwie do niego
-
- Forum Audi 80
- kroliqster
- Forum Audi 80
- Kontakt:
nie potrafi bo sie nie sluchaszzborek_k-kozle pisze:Byłem na szarpakach i 5 osób nie potrafi dalej powiedzieć co się dzieje. Jedyne co nie wymieniłem to sprężyny
sprawdziles zaciski ? pukałes w te kolo ?
ewentualnie moze byc jeszcze taka sytuacja ze amortyzator w podstawie ma luz mozesz go dokrecic nie wiadomo jak a moze miec loz na dole. Mozna to zalac przed zamontowaniem amora np preparatem bitgum i wyciszy
[ Dodano: 2013-04-27, 21:17 ]
i maglownica tez moze miec luzy
to sa 3 ciezkie do wykrycia "pukacze" wiec sprawdz jeszcze raz to co ci napisalem
jezeli nie to to juz sam nie wiem w tapicerce szukaj problemu moze gdzies sie cos oberwalo oslona itp
-
- Forum Audi 80