[b4] brak podswietlenia licznika, nawiewó , popielniczki itd
- AudiLaziska
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Podświetlenie zegarów
Czyli musze sobie wyciągnąć zegary i lutowac żarówkę do termometra!!! Termometr jest oryginalnie zamontowany więc to będzie żarówka zapewne. Jak kupiłem autko to kilka już wymieniłem bo były przepalone. A czy w termometrze jest jakaś nietypowa ta żarówka czy jest tam taka sama jak np. przy podświetleniu nadmuchu????????????? :?:
- AudiLaziska
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Najlepiej to zdejmij zegary i powoli przepatrz wzrokowo czy któraś ścieżka nie jest uszkodzona. Można to tez sprawdzić omomierzem. Najlepiej zacznij wzrokowo bo może to być widoczne. Spróbuj poruszać tym potenciometrem po lewej obok wskaźnika temperatury. On służy do przyciemniania lub rozjaśnienia podświetlenia zegarów. Czasem może się zakurzyć itp i poprostu nie styka więc pomolestuj go trochę ale w granicach rozsądku. Sprawdz tez żarówki czy masz dobre.
-
- Forum Audi 80
Marcinie ja tak wlasnie mam u siebie. Spotkales sie juz z takim przypadkiem? U mnie jest dokladnie tak: Nie ma podswietlenia predkosciomierza i poziomu paliwa ale jak mam wlaczone dlugie i kierunek w prawo to ta strona co nie swieci mruga tak jak kierunkowskaz a strzalka w prawo na licznmiku swieci ciagle.Marcin_89 pisze:Raczej coś z płytą licznika albo coś nie styka po prostu.
Nie masz przypadkiem tak, że przy włączeniu lewego lub prawego kierunku przygasa ci podświetlenie zegarów rytmicznie do cykania kierunku?
U mnie siedzą 1.2W i ładnie podświetla zegary. W termometrze jest żarówka lutowana w płytkę i niestety nie wiem jakiej mocy.....jeszcze jej nie wymieniałem. Do podświetlenia panelu z pokrętłami użyłem żarówek o mocy 2W i w końcu wszystko ładnie widać.....1,2W były za słabe. Wyjmij z termometru żarówkę i dobierz w sklepie elektronicznym podobną.....obstawiam jakieś 0,5-0,7W.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- sylwester28ET
- Forum Audi 80