[cabrio] nie opuszczaja sie 4 szyby
Nie wiem jak jest w elektrycznym..,ale w manualnym jak dach jest zamknięty i go otwieramy przekręcając rączkę od dachu to 4 szyby automatycznie zjeżdżają o 15cm...,-i tutaj pytanie (jeśli tak samo jest z elektrycznym dachem...) ,-czy u Ciebie szyby zjeżdżają o te 15cm po przekręceniu rączki dachu? Pytam,-bo zastanawiam się gdzie coś jest coś uszkodzone że przycisk od 4 szyb nie działa..,-a jest on chyba jakoś zsynchronizowany z komp.dachu..,-na pewno jest jakaś zależność "dach-4szyby" i może tutaj jest przyczyna?/że coś jest nie tak z komp.dachu/w jakiś sposób blokuje/coś nie działa całkowicie poprawnie...
A może jak pisałem wcześniej po prostu uszkodzona wiązka kabli..,-np brak masy jak pisze Dorian...
Pozdrawiam.
A może jak pisałem wcześniej po prostu uszkodzona wiązka kabli..,-np brak masy jak pisze Dorian...
Pozdrawiam.
-
- Forum Audi 80
Jeśli znasz niemiecki (albo ktoś ze znajomych) to tutaj jest coś pokazane..,-jakaś zależność przycisku od 4 szyb do kompa dachu i w ogóle wszystkie mikrostiki /schematy... (przycisk dachu str. 10 , 12 , 14) .Sporo jest tutaj wyjaśnione na rysunkach i wiadomo czego-gdzie szukać... .Tylko nie wiem czy to samo również dotyczy dachu hydraulicznego...
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2013-04-15, 10:33 ]
Nie mogę załączyć PDF...
[ Dodano: 2013-04-15, 10:39 ]
Wysłałem Schemat PDF na Twojego maila,- tego co mi kiedyś zdjęcia przesyłałeś...
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2013-04-15, 10:33 ]
Nie mogę załączyć PDF...
[ Dodano: 2013-04-15, 10:39 ]
Wysłałem Schemat PDF na Twojego maila,- tego co mi kiedyś zdjęcia przesyłałeś...
Pozdrawiam.
-
- Forum Audi 80
no i coz nie doszedlem do ladu i skladu z tym poki co
wyciagnolem wszystkie przekazniki ktore odpowiadaja za szyby tj 2x 203 367 czwartego nr nie pamietam spod polki + znalazlem 213 na podszybiu
przelutowalem je i dupa, podmienialem z dorianem i dupa, guzik tez byl podmieniony
do tego dorian podpowiedzial zeby sprawdzic wiazki w bagazniku i okazalo sie ze obie sa kompletnie przerwane wiec je polatalismy ale nie pomoglo ( naprawil sie dach tzn nie musze teraz zamykac z kluczyka zamka zeby otworzyc/ zamknac dach )
co ciekawego przekaznik 213 welug opisow
https://audi80.pl/b4-abt-problem-z-n ... t51028.htm przekaznik nr 5
odpowiada za odciazenie styku x - po wyciagnieciu tego przekaznika o dziwo guzik zaczyna cos dzialac bo opuszczaja sie szyby pasazera i tylna szyba od strony kierowcy (szyba kierowcy nie reaguje)
no ale juz sie nie podnosza ....
jak wloze przekaznik to wracamy do punktu wyjscia i nie dziala nic ....
co dziwne zdarzylo sie ze czasem guzik zatrybil i spuscil ewentualnie podniosl szyby ale o pare cm
poradzcie co jeszcze sprawdzic i gdzie
wyciagnolem wszystkie przekazniki ktore odpowiadaja za szyby tj 2x 203 367 czwartego nr nie pamietam spod polki + znalazlem 213 na podszybiu
przelutowalem je i dupa, podmienialem z dorianem i dupa, guzik tez byl podmieniony
do tego dorian podpowiedzial zeby sprawdzic wiazki w bagazniku i okazalo sie ze obie sa kompletnie przerwane wiec je polatalismy ale nie pomoglo ( naprawil sie dach tzn nie musze teraz zamykac z kluczyka zamka zeby otworzyc/ zamknac dach )
co ciekawego przekaznik 213 welug opisow
https://audi80.pl/b4-abt-problem-z-n ... t51028.htm przekaznik nr 5
odpowiada za odciazenie styku x - po wyciagnieciu tego przekaznika o dziwo guzik zaczyna cos dzialac bo opuszczaja sie szyby pasazera i tylna szyba od strony kierowcy (szyba kierowcy nie reaguje)
no ale juz sie nie podnosza ....
jak wloze przekaznik to wracamy do punktu wyjscia i nie dziala nic ....
co dziwne zdarzylo sie ze czasem guzik zatrybil i spuscil ewentualnie podniosl szyby ale o pare cm
poradzcie co jeszcze sprawdzic i gdzie
-
- Forum Audi 80
- Imię: Pawel
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: 2.0 ABK
Re: [cabrio] nie opuszczaja sie 4 szyby
Witam. Nie chce zakładać tematu więc odgrzeje ten...
Mama też problem z przyciskiem od opuszczania wszystkich 4 szyb. Szyby z pojedynczych przycisków działają normalnie, działa też podnoszenie wszystkich 4 szyb ale nie działa opuszczanie wszystkich 4 szyb. Czy to wina przycisku czy szukać głębiej?
Mama też problem z przyciskiem od opuszczania wszystkich 4 szyb. Szyby z pojedynczych przycisków działają normalnie, działa też podnoszenie wszystkich 4 szyb ale nie działa opuszczanie wszystkich 4 szyb. Czy to wina przycisku czy szukać głębiej?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Może być przycisk może być przekaźnik sterujący tymi szybami trzeba sprawdzić.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Silnik: 2.0 ABT
A może być głębiej i sterownik dachu blokuje. Dach działa??
-
- Forum Audi 80
- Imię: Pawel
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: 2.0 ABK
Właśnie dach nie działa z tym tez walczę, przy próbie otwarcia dachu słychać tylko tykanie przy pompie i nic się nie dzieje. Dziś udało mi się ustalić że nie działa elektryczny siłownik w klapie przy zamykaniu/otwieraniu drzwi centralnym.
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Silnik: 2.0 ABT
no to napraw pierw dach, a potem wróć do szyb..