[80 B3]Jak dostac się do głośników ???
[80 B3]Jak dostac się do głośników ???
Mam pytanie chciałbym wymienić głośniki przednie co muszę rozebrać zeby dostać sie donich Prosze odpowiedż. POzdrawiam wszystkich
Ostatnio zmieniony 30 sty 2007, 08:34 przez rt7570, łącznie zmieniany 2 razy.
Jak dostac się do góśników ??
Głośniki są w desce przedniej zdjołem kratkę jak napisałeś ale głośników nie moge wyciągnąc chyba ktoś wsadził wieksze niż powinny być.
cze. ostatnio jak montowałem radio to musiałem odkręcić cały schowek(4 śróbki) i tam od spodu było widać głośnik z podszybia o którym mowa i tam był on przykręcony od spodu, a co do drugiego to myśle że trzeba odkręcić tą półkę pod kierownicą i jakoś się chyba tam dostaniesz (nie podejżewam żeby w b3 było inaczej niż w b4) życzę powodzenia.
Witam,ja ostatnio wymieniałem u siebie głośniki w desce na mocniejsze. Najpierw podważyłem delikatnie kratki maskujące głosniki (były umocowane na czarną masę klejącą,na którą potem spowrotem je wkleiłem). Natomiast glośniki nie były w żaden sposób przykręcane. Miały specjalnie ukształtowane, dodatkowe blaszki, dzięki którym były zatrzaśnięte w otworach. Podważyłem stare głośniki, przełożyłem w/w blaszki do nowych głośników o tej samej średnicy i zatrzasnąłem je w fabrycznych otworach. Pozdrawiam
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
jak podwazysz tą maskownice to bedziesz miec blizej szyby na jednym wkrecie gwazdkowym przykrecony głosnik... jezeli jest tam orginalny to napewno jest na jedna srubke bo glosniki orginalne z podszybia mają dwa ucha odtsajace i jedno sie niby wsuwa gdzies kawałek a przez drugie sie go przykreca... cała filozofia
do tego odkrecania zawsze uzywalem takich krotkich srubokretow krzyzakowych z jakiegos marketu :mrgreen: zawsze działają wtedy kiedy trzeba i wchodza tam gdzie długie nie wejda... a mają moze po 7cm ...
Głosniki na podszybiu sa 10cm ...
do tego odkrecania zawsze uzywalem takich krotkich srubokretow krzyzakowych z jakiegos marketu :mrgreen: zawsze działają wtedy kiedy trzeba i wchodza tam gdzie długie nie wejda... a mają moze po 7cm ...
Głosniki na podszybiu sa 10cm ...
klucho pisze:Też nyślałem, żeby sobie głośniki wymienić na mocniejsze. Może mi powiecie, co u siebie wstawiliście pod szybą i jak to się sprawuje względem oryginalnych?
Ja u siebie wstawiłem głośniki PYLE dokładnie te -> http://www.allegro.pl/item219049408_pyl ... ancja.html
Względem oryginalnych NOKIA są lepsze bo mają wiekszą moc, są dwudrożne także masz ładną góre i średnie tony. Pasują bez problemu po zdjęciu gumowej osłony z magnesu. Nie można wymagać więcej od 10cm głośników