Witam problem jest taki ze jadac po autostradzie 120 zdjalem noge z gazu po ponownym wcisnieciu auto przez okolo 5 sekund nie reaguje na gaz, nastepnie az go szarpie i przyspiesz dzieje sie to na kazdym biegu.
Dochodzi do tego delikatne szarpanie auta podczas jazdy. Po wrzuceniu wstecznego wcisnieciu pedalu gazu bardzo czesto auto gasnie.
Powiedzcie mi przy okazji jakie powinny byc wolne obroty w tym silniku? U mnie niby wyskalowane jest na 800 ale vag pokazuje 700-730
[ABC] Dziura podczas dodawania gazu
-
- Forum Audi 80
[ABC] Dziura podczas dodawania gazu
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2013, 18:20 przez zzzagubiony, łącznie zmieniany 1 raz.
- robert_paulson
- Forum Audi 80
- Imię: Wiktor
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
U mnie na obrotomierzu jest tak na oko 750 a wyświetlacz climatronic pokazuje 640.
Jeśli stało się to tak nagle to wygląda to na przestawiony zapłon, sprawdź jak wygląda rozrząd bo mógł pasek przeskoczyć, zwłaszcza jeśli jest już rozciągnięty. A na luzie też tak reaguje? Na jałowym pracuje równo czy kuleje?
Jeśli stało się to tak nagle to wygląda to na przestawiony zapłon, sprawdź jak wygląda rozrząd bo mógł pasek przeskoczyć, zwłaszcza jeśli jest już rozciągnięty. A na luzie też tak reaguje? Na jałowym pracuje równo czy kuleje?
-
- Forum Audi 80