Witam, jako, że zalewało mi podłogę pod nogami pasażera i kierowcy z przodu, postanowiłem rozebrać, wysuszyć i zakonserwować podłogę... po rozebraniu pod matami filcowymi zastałem jeszcze takie przyklejone maty:
pod nogami kierowcy jest trochę rdzy i te maty jako tako się odklejały po kawałku, a po stronie pasażera i z tyłu nie widać rdzy i te maty w ogóle nie chcą odejść... i stąd moje pytanie - zostawić je? i miałem zamiar zabezpieczyć podłogę czymś w stylu blochogumu - mogę nim zamalować te maty?
[all] zabezpieczanie podłogi wewnątrz
Polecam farbę Corr-active f-my WEGA (musi być oryginał) - sprawdzona w notorycznie rdzewiejącym Oplu Omedze, jako jedyna dała tam radę.
> Link <
Jeśli już potem chcesz na to nakładać coś a'la Bitex, to najlepiej Tectyl Bodysafe f-my Valvoline.
> Link <
Jeśli już potem chcesz na to nakładać coś a'la Bitex, to najlepiej Tectyl Bodysafe f-my Valvoline.
Rdza będzie oczyszczona, miejsca zamalowane preparatem antykorozyjnym, potem wszystko pomalowane podkładem tzw minią i potem jeszcze na to myślałem o jakimś blachogumie... ale nie o to chodzi, chodzi o to, że oprócz kierowcy nigdzie nie widać rdzy i te maty które są na fotce nie chcą się odklejać dlatego pytam czy mogę użyć tych preparatów bez zrywania tych mat czyli pomalować je razem z podłogą?