[All] preparaty do czyszczenia plastików
-
- Forum Audi 80
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 JS
- Kontakt:
czym najlepiej doczyścić plastiki w aucie po starych mleczkach plakach itd . Wiadomo że przez tyle lat chociaż tego nie widać jest tam mnóstwo resztek.
Jakiego środka używać potem żeby utrzymać je czyste i czarne jakie powinny być, a nie jakieś naloty białe itd
Jakiego środka używać potem żeby utrzymać je czyste i czarne jakie powinny być, a nie jakieś naloty białe itd
- KAROLEK22XX
- Forum Audi 80
- Imię: Karol
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
do czyszczenia vinet z plaka wygląda jak płyn do szyb w takiej butelce a potem to http://turtlewax.pl/turtle-wax-black-in ... p-129.html polecam sam używam <ok>
jak chcesz wyczyścić z tego co przez lata było tam nakładane to środek typu APC. bardzo fajny jest dedykowany apc do wnętrz firmy valetpro. przyjemny zapach ma przy okazji.no a na wyczyszczone nakladasz już dresing do plastików wedle upodobań. Ja najbardziej jestem zadowolony z PB Natural Look z dotychczas przetestowanych.
- KAROLEK22XX
- Forum Audi 80
- KAROLEK22XX
- Forum Audi 80
żółw ten do plastików to tak pół mat jest poczytaj a vinet to mat
- hudy
- Forum Audi 80
- Imię: Robert
- Silnik: 2.0 ABT
- Kontakt:
A po wyczyszczenie najlepiej stosować jakiś środek ale by dawał efekt matu a nie jakieś badziewne plaki co świecą się jak psu... Ja używam środka z autolandu właśnie matowego.Efekt bardzo fajny...Do samego czyszczenia to widziałem że niektórzy stosują zwykłą benzynę ekstrakcyjną.Każdy syf z deski po niej schodzi.
- PiotrLublin
- Forum Audi 80
Polecam Autolandu chyba, ściereczki do kokpitu z woskiem pszczelim, chyba z 15 zł kosztuja, ale naprawdę odświeżają plastiki, matują, brud zbierają znakomicie,i co jeszcze zauwazylem ze po tym preparacie nie osdiada sie kurz tak szybko jak np: po Plaku (btw. do niego wszystko sie przykleja....) a do tego naturalny zapach zostawiająDregan pisze:nie lubie połysku własnie a teraz jest w miarę i chyba zamówię te APC
- KAROLEK22XX
- Forum Audi 80
- KAROLEK22XX
- Forum Audi 80