dokładnie porażka idzie się załamać jak widze takie wypowiedzi <mur> kolego AUDI A6 nie mam pojęcia kim jesteś z zawodu ale po to mechanik naprawia autka kierowca zawodowy jeżdzi a szefc robi buty i każdy z nich płaci zusy składki rużnego rodzaju a co do cen to ja za wymiane łożyska z przodu np. biore 50zł a z tyło 30zł i nikt nie narzeka a wręcz przeciwnie przyjeżdza następnym razem i poleca mnie innym :mrgreen:madazaw pisze:opłać sobie i pracownikom ZUS, opłać Urząd Skarbowy, opłać lokal, wodę prąd, nie daj Bóg licencję na oprogramowanie, kup narzędzia które wytrzymają dłużej niż jedną piastę, trochę pierdołek ekspoatacyjnych, a będziesz wiedział dlaczego wymiana końcówki kosztuje 40 zł.AUDI_A6 pisze:Wczoraj był u mnie koleś chciał wymienić łożysko w piaście. Najpierw zanim przyjechał do mnie pojechał się zapytać ile go wyniesie wymiana w warsztacie powiedzieli mu za łożyską jakaś podróbkę 55zł + 50zł wymiana... To się chłopak za głowę złapał. Przyjechał do mnie i miałem całą piastę razem z łożyskiem i sprzedałem mu za 20zł i wymieniłem mu całą piastę za 20zł bo jak wiadomo ciężko sie wymienia łożysko dlatego wolałem mu wymienić całą piaste. Do takiego autoryzowanego warsztatu w życiu bym nie oddał samochodu bo robią ludzi w wała niesamowicie. Za wymianę końcówki maglownicy powiedzieli mu 40zł haha a ja mu wymieniłem za browara przy okazji jak już zawieszenie było odkręcone to minuta roboty była.. Aż śmaić mi się chce z takich warsztatów..
Nie trawię takiego myślenia.
A kolejny mój żal dotyczy tego co forumowicze wypisują o mechanikach, fachowcach, pseudofachowcach i ich wiedzy. Ludzie, uwieżcie mi Audi 80 to nie jedyne samochody w Polsce i mało jest osób, które dogłębnie będą studiowały ich konstrukcję tylko po to by mógł do nich przyjechać posiadacz takiego samochodu. Ja doskonale rozumiem że forumowicze jako sympatycy Audi 80 starają sie wiedzieć o swoich autach wszystko, ale nie podoba mi się sformułowanie często nadużywane na tym forum "byłem u majstra i to ja mu tłumaczyłem jak robić, bo znam się lepiej na samochodach Audi niż on" uwieżcie mi, jeżeli ktoś chce zarabiać na naprawie samochodów to musi wiedzieć przynajmniej po trochu ale o prawie wszystkich.
narzędzia i sprzet warsztatowy kosztuje niestety no chyba że masz dwa młotek i przecinak to możesz pracować za piwko
[ Dodano: 2008-12-26, 19:03 ]
hehe ale mamy złodzieji w Polsce no ale cóż j/w <mur> i pewnie wszyscy to alkocholicywiedzmin pisze:jeśli moge cos dodać od siebie -Każdy mechanik to złodziej![]()
Autka te nie sa jakoś specjalnie skomplikowane ,dlatego warto zapytać a potem zrobić samemu