Witam.
Mam problem z układem wydechowym w moim Audi. Mianowicie ostatnimi czasy w pewnym momencie zaczął wydawać odgłosy niczym dobre V8. Zainteresowałem się i spojrzałem pod spód. Moim oczom ukazało się pęknięcie na odcinku pomiędzy tłumikiem środkowym, a końcowym. Nie jestem pewien, ale wygląda mi to na stary spaw, ale mogę się mylić. Pęknięcie to czyni tłumik końcowy i resztę układu dwiema odrębnymi częściami, ponieważ ten pierwszy lata sobie luzem i póki co wisi na tym bolcu. Co radzicie w takim przypadku? Oddać to do spawania, kupić nowy odcinek układu ( tutaj nie wiem do którego należy miejsce pęknięcia ), czy może też istnieją jakieś wynalazki typu jakichś łączników i można z tym pokombinować? Z góry dziękuje za pomoc, bo ten odgłos nie daje mi spać po nocach i denerwuje ucho podczas jazdy. Fotki zamieszczam poniżej.
[B4 ABK 2.0] Nieszczelny układ wydechowy
http://allegro.pl/audi-vw-skoda-seat-la ... 98539.html
Spaw wyciąć i wstawić,oczywiście aukcja przykładowa bo należy sobie dobrać do średnicy rury.
Pewne i szczelne.
Spaw wyciąć i wstawić,oczywiście aukcja przykładowa bo należy sobie dobrać do średnicy rury.
Pewne i szczelne.