[cabrio] Nie działa szyba trójkątna
[cabrio] Nie działa szyba trójkątna
Witam, spotkałem sie dzis z problemem w moim cabrio otóż przycisk ktory otwiera i zamyka wszystkie szyby działa poprawnie, natomiast jezeli chce otwierzyc pojedynczo szyby to przednie sie otwieraja, a tylna prawa nie drgnie wogole, linka sprawna silnik sprawny, jak poklikam pare razy to zadziała, raz na jakis czas działa.. co to moze byc ? Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2013, 07:37 przez Dorianek, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam,
Na pewno musisz wyjąć przycisk niedziałającej szyby. Jak już to zrobisz to weź ostry śrubokręt i porób rysy (dużo rys-aż styki porysowane śrubokrętem zaczną odbijać swiatło) na stykach przycisku i to samo we wtyczce,-to pomoże jeśli zaśniedziały i dlatego nie działały... Podłącz i zobacz czy już działa. Jeśli nie,-to padł mikrostik w przycisku... A nie napisałeś czy po naciśnięciu przycisku otwierania szyb słychać jak "tika" mikrostik...??? Jak nie "tika" przy nasiśnieciu to padł i trzeba wymienić.
Pozdrawiam.
Na pewno musisz wyjąć przycisk niedziałającej szyby. Jak już to zrobisz to weź ostry śrubokręt i porób rysy (dużo rys-aż styki porysowane śrubokrętem zaczną odbijać swiatło) na stykach przycisku i to samo we wtyczce,-to pomoże jeśli zaśniedziały i dlatego nie działały... Podłącz i zobacz czy już działa. Jeśli nie,-to padł mikrostik w przycisku... A nie napisałeś czy po naciśnięciu przycisku otwierania szyb słychać jak "tika" mikrostik...??? Jak nie "tika" przy nasiśnieciu to padł i trzeba wymienić.
Pozdrawiam.
Kupuje się pojedyńcze sztuki...Mam kilka takich-więc jak podasz adres to Tobie za darmo wyślę sztukę...
Ale najpierw rozbierz boczek drzwi-a dokładnie odkręć rączkę..,-wyjmij panel sterowania szybami i pozamieniaj przyciski miejscami i zobacz czy przycisk z innej szyby też nie działa w miejscu tej co nie działa i na przemian...
Pozdrawiam.
Ale najpierw rozbierz boczek drzwi-a dokładnie odkręć rączkę..,-wyjmij panel sterowania szybami i pozamieniaj przyciski miejscami i zobacz czy przycisk z innej szyby też nie działa w miejscu tej co nie działa i na przemian...
Pozdrawiam.
Rozwiązanie problemu z niedziałającą szybą
Witam jet to mój pierwszy post na forum mam nadzieję że nie powtarzam się z tematem a więc tak jak w temacie, miałem ostatnio problem z szybami w moim cabrio, szukałem dużo na forum sposobu naprawy tej usterki
Usterka- szyba na początku się zacinała nie chciała zejść w dół lub się podnieść po jakimś czasie w ogóle przestała działać
Niestety wszystkie informacje znalezione na forum nie pomogły czyli przelutowanie przekaźnika, wymiana bezpieczników itp. problemem okazały się styki do podnoszenia i opuszczania szyby oznaczone na zdjęciu
nr 1 przedstawia stary przełącznik uszkodzony
[/URL]
nr 2 przedstawia nowy przełącznik
po wymianie szybki znow działaja bez problemu
Mam nadzieję ze ta informacja pomoże komuś [URL=www.fotosik.pl]
Usterka- szyba na początku się zacinała nie chciała zejść w dół lub się podnieść po jakimś czasie w ogóle przestała działać
Niestety wszystkie informacje znalezione na forum nie pomogły czyli przelutowanie przekaźnika, wymiana bezpieczników itp. problemem okazały się styki do podnoszenia i opuszczania szyby oznaczone na zdjęciu
nr 1 przedstawia stary przełącznik uszkodzony
[/URL]
nr 2 przedstawia nowy przełącznik
po wymianie szybki znow działaja bez problemu
Mam nadzieję ze ta informacja pomoże komuś [URL=www.fotosik.pl]
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2013, 13:23 przez olejd, łącznie zmieniany 1 raz.