[Coupe] Czy wejdą opony 225/50/16
- kamil150791
- Forum Audi 80
[Coupe] Czy wejdą opony 225/50/16
Witam mam pytanko co do szerokosci oponek do Coupe B4 czy na przód wejda oponki 225/50/16 ?? nie beda obcieraly czy cos ??
Ostatnio zmieniony 01 cze 2013, 10:12 przez kamil150791, łącznie zmieniany 1 raz.
Więcej spala + wolniej się rozpędza + mniejsza prędkość maksymalna.
Miałem w swoim na tyle 225/55/16 po poprzednim właścicielu, opona ocierała mi o nadkole gdy cokolwiek wsadziłem na tył, aż sobie wytarła w plastiku całkiem sporą dziurę. po zmianie na 205/55/16 od razu czuć różnicę, wsadzanie szerszych opon jak dla mnie nie ma sensu.
Miałem w swoim na tyle 225/55/16 po poprzednim właścicielu, opona ocierała mi o nadkole gdy cokolwiek wsadziłem na tył, aż sobie wytarła w plastiku całkiem sporą dziurę. po zmianie na 205/55/16 od razu czuć różnicę, wsadzanie szerszych opon jak dla mnie nie ma sensu.
pewnie że ma sensy jak ktoś jest wizjonerem to tak szczerze jak się dobrze po operuje kątówką + dystanse to i zmieści się 375/20R21
a jak dorzucić spawarkę troczę blachy na błotniki i parę kątowników to i od Caterpillara 797B wlezie :lol: :lol: :lol:
bzdura 1000 X do kwadratu i sześciany wkładać tak szerokie lacze
a jak dorzucić spawarkę troczę blachy na błotniki i parę kątowników to i od Caterpillara 797B wlezie :lol: :lol: :lol:
bzdura 1000 X do kwadratu i sześciany wkładać tak szerokie lacze
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
ludzie przestaniecie kombinowac? macie rozmiarowke seryjna na klapce wlewu paliwa, sa tez takie kalkulatory przeliczeniowe o srednicy kola, wystarczy wpisac w google, nie mowiac o milionie tematow z tym zwiazanych, a pisanie bzdur ze mialem taka i taka opone i mi ocieralo wlozcie pomiedzy bajki bo czy jestescie pewnie ze parametry waszych felg sa identyczne z podanymi w pytaniu? no napewno nie bo sam pytajacy tez nie kwapil sie podac tych parametrow wiec jak mozna wam pomoc... seryjnie wkladano do b4 225/45/17 jest to najwieksze kolo zalecane przez producenta, ale wy to oczywiscie musicie robic przerost formy nad trescia, a co dowale w profilu 60 i jeszcze zapytam na forum bo to jest swietny pomysl i kazdy mi bedzie zazdroscil :mrgreen:
edyt: jeszcze teksty o spalaniu, hehehe no tak stary dwa litry na sto jak nic wiecej bo zmieniles opone z 205 na 215... wogole to auto sie juz nie bedzie zbierac i oczywiscie juz nie osiagniesz 195km/h bo tylko 185km/h, no niesamowite rezultaty, zacznijcie startowac swoimi bolidami w f1 bo macie ogromne szanse,
a o koleinach bym zapomnial, bedzie cie tak wyrzucac z drogi ze wypadek gotowy, no bo na codzien to nie trzymasz kierownicy tylko jezdzisz bez trzymanki, serio mozna sie usmiac czytajac niektore wypociny, ale tak jak dzis peklo cos znowu u mnie i musialem podsumowac temat
edyt: jeszcze teksty o spalaniu, hehehe no tak stary dwa litry na sto jak nic wiecej bo zmieniles opone z 205 na 215... wogole to auto sie juz nie bedzie zbierac i oczywiscie juz nie osiagniesz 195km/h bo tylko 185km/h, no niesamowite rezultaty, zacznijcie startowac swoimi bolidami w f1 bo macie ogromne szanse,
a o koleinach bym zapomnial, bedzie cie tak wyrzucac z drogi ze wypadek gotowy, no bo na codzien to nie trzymasz kierownicy tylko jezdzisz bez trzymanki, serio mozna sie usmiac czytajac niektore wypociny, ale tak jak dzis peklo cos znowu u mnie i musialem podsumowac temat
- sagem
- Forum Audi 80
- Imię: Sebek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Kolczat, popieram. Co to w ogóle za bzdury. U mnie jeździło 225 w17 calach, na kicie -80mm w dół i nigdy nic nie obtarło, nawet raz. Pewnie i 235 by tak pasowało. Kwestia właśnie felg i ET.
Ze spalaniem na pewno będzie różnica, ale jak ktoś zmieni 4 opony z 195 na 225, niestety przeskok o jeden rozmiar praktycznie nic nie zmienia.
Ze spalaniem na pewno będzie różnica, ale jak ktoś zmieni 4 opony z 195 na 225, niestety przeskok o jeden rozmiar praktycznie nic nie zmienia.