Producent podaje w mieście spalanie 9,9l. 12 spalił mi raz jak jeździłem w zimie na krótkich odcinkach i to nie sam. To maksymalnie ile mi spalił na 100km. Jak pisałem ten silnik jest na elektronicznym gaźniku. Nie jest to mistrzostwo konstrukcyjne VAG. To taki wynalazek, coś pomiędzy zwykłym gaźnikiem, a wtryskiem. Elektroniczny gaźnik za bardzo nie znosi gazu-mogą wystąpić problemy z podciśnieniowym nastawnikiem przepustnicy i nierównymi obrotami na biegu jałowym. Bez wątpienia ten gaźnik to najsłabszy punkt silnika PP.
Co do pokrowców to mam je tylko na przodzie, ponieważ fotel kierowcy jest lekko wytarty. Szukałem długo pokrowców, które by mi pasowały i wybrałem te co są na zdjęciach. Fabryczna jodełka jest o wiele ładniejsza ale niestety dziura w oparciu kierowcy zaburza mi stan idealny wnetrza. :lol: Słyszałem, że są tapicerzy, którzy wycinają materiał z tyłu oparcia i wstawiają go w wytarte miejsce. Może ktoś z was przeprowadził taką operacje? Ile to może kosztować? Znacie kogoś w Lublinie kto się tym zajmuje?