Audi 80 B4 [AAZ] Brak temperatury plynu chłodzacego....
-
- Forum Audi 80
- Imię: tomek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Audi 80 B4 [AAZ] Brak temperatury plynu chłodzacego....
Witam.
Od pewnego czasu drecze temat z ukladem chłodzenia, bo jak zagrzeje silnik az sie włacza wentylatory, na wskaznik niepokazuje temperatury....
Juz doszłem do wniosku ze moze w liczniku co szwankuje ale posprawdzałem wszystkie szczeszki i nic wszystkow liczniku jest wporzadku....
Teraz kwestia czujnikow na silniku, bo ukladzie chłodzenia zauwazyłem ze sa dwa czujnik (4 pinowy) i(3pinowy), teraz ktory jest do czego bo juz niemam sił i nerwow do tego, chce jechac na wakacje w podroz a tu auto niesprawne. Chce szybko usunac ta usterke.....
Od pewnego czasu drecze temat z ukladem chłodzenia, bo jak zagrzeje silnik az sie włacza wentylatory, na wskaznik niepokazuje temperatury....
Juz doszłem do wniosku ze moze w liczniku co szwankuje ale posprawdzałem wszystkie szczeszki i nic wszystkow liczniku jest wporzadku....
Teraz kwestia czujnikow na silniku, bo ukladzie chłodzenia zauwazyłem ze sa dwa czujnik (4 pinowy) i(3pinowy), teraz ktory jest do czego bo juz niemam sił i nerwow do tego, chce jechac na wakacje w podroz a tu auto niesprawne. Chce szybko usunac ta usterke.....
- mechatomek
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
witam, u mnie jest identycznie, z tym, że jak wentylatory się włączają to temperatura na zegarze rośnie do 110 stopni zmienione czujniki od temperatury cieczy chłodzącej oraz szary od przesyłania na zegary i dalej nic, poza tym termostat nowy Wahlera. może zegary u mnie bo obrotomierz też nie chodzi.
-
- Forum Audi 80
witam wszystkich, sprawa umnie sie wyjasniła.bo od pewnego czasu silnik zaczyna mi sie przegrzewac tzn wskaznik przekrecza 90 dochodzi do 100 stopni i mruga mi kontrolka ukladu chłodzenia...
tu mi juz wymieniłem termostat, to samo.
Mysle nad tym czy moze pomppa wodna juz mi sie konczy ale watpie bo przed tem pe było wszystko wporzadku.....
mozliwe jest to zeby jakie zimne luty były w liczniku lub wskaznik temp juz sie konczył....
Juz sam niewiem co o tym myslec......
tu mi juz wymieniłem termostat, to samo.
Mysle nad tym czy moze pomppa wodna juz mi sie konczy ale watpie bo przed tem pe było wszystko wporzadku.....
mozliwe jest to zeby jakie zimne luty były w liczniku lub wskaznik temp juz sie konczył....
Juz sam niewiem co o tym myslec......
-
- Forum Audi 80
AAZ1.9 td
mam pytanie która wtyczka z tyłu licznika jest do teperatury płynu?? wymieniałem ostatnio żarówki i chyba coś nie łączy bo czasem jak nie działa temp. to jak stukne w zegary to zaczyna działać, co to może być?? Myśle że moze jakieś piny nie stykaja tylko nie wiem ktora to wtyczka
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
a jak wskaźnik nie kontaktóje z płytka to co trzeba zrobić? Problem zaczoł sie po wyjęciu zegarów jak wymieniałem żarówki podświetlające, od ostatniego razu jak stuknolem w te zegary to działa narazie ale nie wiadomo jak długoaldi pisze:Żółtka kostka pin 2. Ale bardziej prawdopodobne jest to że wskaźnik temperatury nie kontaktuje z płytą liczników albo pod maską kostka czujnika.
-
- Forum Audi 80
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80