[All] Opis bezpieczników i przekaźników
czytalem troche na forum i ludzie pisali o przekazniku ze dlatego sie zacina itp wiec go sprawdzilem... ale zastanawialem sie gdzie jest bezpiecznik... zaraz zobacze jak on wyglada i wtedy bedzie cos wiadomo... nie sprawdzalem czy prad dochodzi bo chcialem zobaczyc pierw bezpiecznik korego nie moglem zlokalizowac
[ Dodano: 2013-03-28, 17:07 ]
Dziwna sprawa rozebralem ten bezpiecznik i nie widzialem aby byl spalony... jutro sprawdze miernikiem czy jest napiecie w kalbu
[ Dodano: 2013-03-28, 17:07 ]
Dziwna sprawa rozebralem ten bezpiecznik i nie widzialem aby byl spalony... jutro sprawdze miernikiem czy jest napiecie w kalbu
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Do świateł w Audi 80 niema przekaźników, cały prąd idzie przez przełączniki. I właśnie te przełączniki się palą albo pali się konektor w kostce tych przełączników. Przełącznik świateł to chyba najczęstsza usterka elektryczna w Audi 80.Jacuś pisze:czy to przekaźnik bo chyba raczej bezpieczniki są całe w ogóle ktoś się spotkał z taką sytuacją?
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
czytaj uwaznie pierwszy post tego tematu, jest taki bezpiecznik od zestawu wskaznikow,
jak to ci nie pomoze to czytaj tematy na temat zimnych lutow w liczniku i w samym predkosciomierzu, zostaje tez ci ewentualnie peknieta sciezka, ktorej nie zobaczysz gołym okiem, ale to juz w tamtych tematach sie wypowiadaj
jak to ci nie pomoze to czytaj tematy na temat zimnych lutow w liczniku i w samym predkosciomierzu, zostaje tez ci ewentualnie peknieta sciezka, ktorej nie zobaczysz gołym okiem, ale to juz w tamtych tematach sie wypowiadaj
Panowie potrzebuję wpiąć w skrzynkę bezpieczników w silniku abk moduł do świateł jazdy dziennej. Potrzebuje się wpiąć w kilka bezpieczników (światła drogowe, stały plus, światła postojowe oraz stacyjka w II pozycji). Potrzebuję kolory kabli które odpowiadają bezpiecznikom na podszybiu. Jest na forum gdzieś schemat jakie kolory kabli wychodzą od bezpieczników?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Tu masz schematy z opisem kostek pod skrzynką bezpieczników: http://www.autolib.diakom.ru/CAR/Audi/
Tutaj masz rozmieszczenie kostek pod skrzynką oraz oznaczenie pinów w kostkach: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ba9 ... bbd9c.html
Jakbyś sobie nie poradził to napisz to ci wypisze co gdzie jest.
Choć łatwiej by było wpiąć się do włącznika świateł, masz tam wszystko czego potrzebujesz.
Tutaj masz rozmieszczenie kostek pod skrzynką oraz oznaczenie pinów w kostkach: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ba9 ... bbd9c.html
Jakbyś sobie nie poradził to napisz to ci wypisze co gdzie jest.
Choć łatwiej by było wpiąć się do włącznika świateł, masz tam wszystko czego potrzebujesz.
Cześć!
Nie działa mi pompa paliwowa - nie dochodzi prąd. Sprawdziłem bezpieczniki, część kabli, jedyne co jeszcze mogę zrobić samodzielnie to ewentualnie wymienić przekaźnik. Wiem że to ten na pozycji nr 10. I teraz dwa pytania - jak przekonać się że przekaźnik jest padnięty i czy nr 264 to jedyny właściwy i pasujący do tego miejsca?
Nie działa mi pompa paliwowa - nie dochodzi prąd. Sprawdziłem bezpieczniki, część kabli, jedyne co jeszcze mogę zrobić samodzielnie to ewentualnie wymienić przekaźnik. Wiem że to ten na pozycji nr 10. I teraz dwa pytania - jak przekonać się że przekaźnik jest padnięty i czy nr 264 to jedyny właściwy i pasujący do tego miejsca?
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
Panowie czy można szybko i łatwo pozbyć się ABS'u za pomopcą bezpiecznika...?
pompa mi się prawie cały czas włącza... - były sciagane tarcze tył i troche "roboty" obok czujnika.. - moze inaczej grzane byly sruby od piasty malym palnikiem, czyli temp. byla - i moze uszkodzila czujnik.. czy jednak on taki wrazliwy nie jest? A moze uderznia mlota mu zaszkodzily podczas wbijania imbusa..? No nie wazne, w każdym bądz razie, na chwile obecna mnie to drazni.. czasami nie dotkne nawet pedału hamulca a popa sie zalacza.. i wibruje..
Z 1 strony tematu:
3 sygnał dźwiękowy, światła stop układ regulacji prędkości,
przeciwblokada hamulców - 25A
Czy to jedyny czujnik od ABS'u?! olał światłą stopu, ale trąbić lubie na baranow..
czy mogę wyjąć jakąś wtyczkę zeby ABS nie wibrował..? 8-)
pompa mi się prawie cały czas włącza... - były sciagane tarcze tył i troche "roboty" obok czujnika.. - moze inaczej grzane byly sruby od piasty malym palnikiem, czyli temp. byla - i moze uszkodzila czujnik.. czy jednak on taki wrazliwy nie jest? A moze uderznia mlota mu zaszkodzily podczas wbijania imbusa..? No nie wazne, w każdym bądz razie, na chwile obecna mnie to drazni.. czasami nie dotkne nawet pedału hamulca a popa sie zalacza.. i wibruje..
Z 1 strony tematu:
3 sygnał dźwiękowy, światła stop układ regulacji prędkości,
przeciwblokada hamulców - 25A
Czy to jedyny czujnik od ABS'u?! olał światłą stopu, ale trąbić lubie na baranow..
czy mogę wyjąć jakąś wtyczkę zeby ABS nie wibrował..? 8-)
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
tak choc jak juz chcesz takie cuda robic to lepiej zdejmij wtyczke z komputera abs, bo bezpiecznik jak wyjmiesz to stopu nie bedziesz mial ani klaksonupanda86 pisze:czy można szybko i łatwo pozbyć się ABS'u za pomopcą bezpiecznika...?
komp abs-u masz w po tapicerka tylnego lewego nadkola w bagazniku
oooo!! a ja glupi myslalem ze to komp z silnika..Szara80tkaTdi pisze: komp abs-u masz w po tapicerka tylnego lewego nadkola w bagazniku
dziekuje za info - a ma to jeszcze jakies swoje plusy i minusy..? chodzi mi o odlaczenie tego kompa, bo hamowanie bez abs'u to jest spoko i tak w rok praktycznie zjechalem tarcze i klocki.. :roll:
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80