Witam :mrgreen:
Sprawa tyczy się radia Kenwood KDC-W4534Y
Zamieszczam poniżej fotki
I teraz moje pytanie czy radio posiada wyjście na wzmacniacz i jeżeli to na jaki :?: :?:
Przepraszam za jakość dwóch fotek ale były robione telefonem :roll:
Kenwood KDC-W4534Y
http://www.lumarc.pl/kenwood-kdcw4534y-p-1307.html
Czyli ma a jeżeli chodzi o jaki to chyba każdy z wyjątkiem tych do których podłącza się wyjście na głośników... ale co do tego to mogę się mylić...
Czyli ma a jeżeli chodzi o jaki to chyba każdy z wyjątkiem tych do których podłącza się wyjście na głośników... ale co do tego to mogę się mylić...
sam sobie odpowiedziales na to pytanie pokazujac zdjecia z tylu radia :mrgreen:
masz wyjscie na 2-kanalowy wzmacniacz, czyli w praktyce do podlaczenia subwoofera. a jak dalej nie wiesz ktore to zlacza to podpowiem ze takie okragle, jedno biale, drugie czerwone i nazywane potocznie chinch :mrgreen: widac je po prawej stronie zdjecia, obok wejscia na antene. takie same masz w domu w telewizorze, DVD itp
masz wyjscie na 2-kanalowy wzmacniacz, czyli w praktyce do podlaczenia subwoofera. a jak dalej nie wiesz ktore to zlacza to podpowiem ze takie okragle, jedno biale, drugie czerwone i nazywane potocznie chinch :mrgreen: widac je po prawej stronie zdjecia, obok wejscia na antene. takie same masz w domu w telewizorze, DVD itp
No sam sobie to nie odpowiedziałem ponieważ czytając instrukcje doczytałem sie iż są to wejścia:koko666 pisze:sam sobie odpowiedziales na to pytanie pokazujac zdjecia z tylu radia :mrgreen:
tylne lewe
tylne prawe
I nie wiedziałem właśnie :lol:
I teraz pytanie ode mnie czy wzmacniacz 2 kanałowy pociągnie głośniki na podszybiu i w przednich drzwiach :?: :?: Nie będzie miał z tym problemu :?: :?:
Czy bez wzmacniacza głośniki na podszybiu i w przednich drzwiach będą słabo grać :?: :?: i wzmacniacz jest po to aby je napędzić :?: :?:
Jaka jest różnica między wzmacniaczem 2 a 4 kanałowym :?: :?:
bez urazy ale chyba jestes zielony w temacie :mrgreen: ale wlasnie po to jest forum zeby sie czegos dowiedziec wiec odpowiadam:
1. nie podlaczysz wszystkich glosnikow pod wzmacniacz 2 kanalowy (dlaczego dowiesz sie za chwile)
2. wszystkie glosniki podlacz pod radio
3. wzmacniacz 2 kanalowy od 4 kanalowego rozni sie tym ze 2 kanalowy pedzi dwa glosniki a 4 kanalowy 4 glosniki - tu odpowiedz na punkt 1. wzmacniacz 2 kanalowy jest tez czesto stosowany do napedzania subwoofera czyli jednego duzego glosnika niskotonowego (po zmostkowaniu kanalow)
twoje radyjko spokojnie poradzi sobie z glosnikami w aucie, a wyjscie masz po to zeby podlaczyc subwoofer. mozna jeszcze zrobic tak ze podlaczysz tylne glosniki pod wzmacniacz a przod pod radio, ale szczerze to nie rozumiem takiego rozwiazania bo wtedy tyl bedzie krzyczal a przod szeptal...a nie o to chodzi, a wrecz odwrotnie.
reasumujac: nie mysl narazie nad tym za duzo tylko podlacz radio pod kostki ISO w aucie (jesli je masz) a kiedys pomysl nad subwooferem. radio ma wbudowany wlasny wzmacniacz a to sa tylko wyjscia dodatkowe.
1. nie podlaczysz wszystkich glosnikow pod wzmacniacz 2 kanalowy (dlaczego dowiesz sie za chwile)
2. wszystkie glosniki podlacz pod radio
3. wzmacniacz 2 kanalowy od 4 kanalowego rozni sie tym ze 2 kanalowy pedzi dwa glosniki a 4 kanalowy 4 glosniki - tu odpowiedz na punkt 1. wzmacniacz 2 kanalowy jest tez czesto stosowany do napedzania subwoofera czyli jednego duzego glosnika niskotonowego (po zmostkowaniu kanalow)
twoje radyjko spokojnie poradzi sobie z glosnikami w aucie, a wyjscie masz po to zeby podlaczyc subwoofer. mozna jeszcze zrobic tak ze podlaczysz tylne glosniki pod wzmacniacz a przod pod radio, ale szczerze to nie rozumiem takiego rozwiazania bo wtedy tyl bedzie krzyczal a przod szeptal...a nie o to chodzi, a wrecz odwrotnie.
reasumujac: nie mysl narazie nad tym za duzo tylko podlacz radio pod kostki ISO w aucie (jesli je masz) a kiedys pomysl nad subwooferem. radio ma wbudowany wlasny wzmacniacz a to sa tylko wyjscia dodatkowe.
Radyjko jest już podłączone na orginalnych kostkach ISO 8-)
Muszę tylko dziś dać panel do mojego Magica aby zmienić niebieskie podświetlenie wokoło pokręteł :mrgreen: Oczywiście na czerwone :evil:
Moje pytania dotyczące wzmacniacza nasuneły się ponieważ na wiosne będe zakładał głośniki w drzwiach przednich i na podszybiu :lol: I nie orientowałem się czy radio takie wyjście posiada :lol:
W przednich drzwiach głośniki będą montowane w tachki :mrgreen:
Czy warto montować głośniki w tylnych drzwiach :?: :?: Przecież dźwięk będzie się odbijał od kanapy ponieważ nie ma wolnego miejsca :!:
Czy po podłączeniu wzmacniacza tylko pod głośniki w drzwiach (możę się i tak nie stosuje ale mam pytanko :mrgreen: ) będą one grały głośniej i będzie lepszy dźwięk czy wprost przeciwnie :?: :?:
Muszę tylko dziś dać panel do mojego Magica aby zmienić niebieskie podświetlenie wokoło pokręteł :mrgreen: Oczywiście na czerwone :evil:
Moje pytania dotyczące wzmacniacza nasuneły się ponieważ na wiosne będe zakładał głośniki w drzwiach przednich i na podszybiu :lol: I nie orientowałem się czy radio takie wyjście posiada :lol:
W przednich drzwiach głośniki będą montowane w tachki :mrgreen:
Czy warto montować głośniki w tylnych drzwiach :?: :?: Przecież dźwięk będzie się odbijał od kanapy ponieważ nie ma wolnego miejsca :!:
Czy po podłączeniu wzmacniacza tylko pod głośniki w drzwiach (możę się i tak nie stosuje ale mam pytanko :mrgreen: ) będą one grały głośniej i będzie lepszy dźwięk czy wprost przeciwnie :?: :?:
nie do konca cie rozumiem... przeciez teraz masz podlaczone glosniki przednie (te na podszybiu), wiec logiczne jest ze radio ma wyjscie na przednie glosniki. jak zalozysz taschki to po prostu podepniesz woofery i tweetery zamiast tych na podszybiu.
mozesz to zrobic na wzmacniaczu, ale wtety bedziesz mial tylko glosniki przednie i nic wiecej.
nie ma sesnu zakladac nic w drzwi z tylu, szczegolnie ze myslisz o taschkach
a teraz powiem ci jak najlepiej to zrobic (w twoim przypadku):
1. Taschki na przod i zestaw odseparowany - pod radio
2. Z tylu nic nie zakladac
3. Kupic wzmacniacz 2-kanalowy i subwoofer i to wszystko do bagaznika
teraz juz chyba wszystko jasne :mrgreen:
mozesz to zrobic na wzmacniaczu, ale wtety bedziesz mial tylko glosniki przednie i nic wiecej.
nie ma sesnu zakladac nic w drzwi z tylu, szczegolnie ze myslisz o taschkach
a teraz powiem ci jak najlepiej to zrobic (w twoim przypadku):
1. Taschki na przod i zestaw odseparowany - pod radio
2. Z tylu nic nie zakladac
3. Kupic wzmacniacz 2-kanalowy i subwoofer i to wszystko do bagaznika
teraz juz chyba wszystko jasne :mrgreen: