Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ABC 2.6.] Ikona akumulatora na AC

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
quick
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

[ABC 2.6.] Ikona akumulatora na AC

Post autor: quick » 03 maja 2013, 07:55

Panowie, sprawa jest dosyć pilna, więc piszę w dwóch miejscach za co przepraszam ale goni mnie czas..

Mam problem z odpaleniem samochodu. Auto przez pół roku stało w garażu. Jakiś czas temu chciałem je odpalić ale był komplety brak zasilania, więc wymontowałem akumulator i podładowałem w domu. Po 2 dniach zamontowałem go w samochodzie i wszystko pięknie się uruchomiło tj. lampki itp. Samochodu nie odpalałem, ponieważ w listopadzie zatankowałem go tylko za 20 zł i przez te 6 m-cy paliwo uciekło.
Wczoraj chciałem odpalić samochód. Wlałem paliwo z kanistra, wsiadam do auta i.. dupa. Auto nie odpala. Elektryka też jak by lekko przygaszona ale wszystkie lampki świecą, radio działa, światła działają ale auto nie kręci. Po chwili pojawia się ikona akumulatora na AC.
Teraz pytanie, w czym może leżeć przyczyna? Czy to, że próbowałem odpalić auto ok. 7 dni od naładowania akumulatora i samochód ma za mało prądu czy coś..? Czy problem leży gdzie indziej?

Awatar użytkownika
bzibzi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: bzibzi » 03 maja 2013, 09:00

moze klemy nie kontaktuja poprostu badz aku jest padniete . Podstaw drugie aku lub probuj odpalic na kable , poczysc klemy

ysiul
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ysiul » 03 maja 2013, 21:57

Jeżeli pojawiła się już kontrolka aku na AC to znak że nawet szyby nie otworzysz bo tak "mało" jest prądu. tak jak kolega pisał wyżej, mogły zaśniedzieć kable. Spr połączenie masowe aku --> karoseria

Viriss
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Viriss » 03 maja 2013, 22:10

Ja bym obstawiał że aku is ded. pół roku bez ładowania to może być śmierć przy naszych mrozach. :-/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl