Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4] Strzelanie podczas zamykania auta z kluczyka

ODPOWIEDZ
Baltazar
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4] Strzelanie podczas zamykania auta z kluczyka

Post autor: Baltazar » 09 maja 2013, 23:07

Witam, nie mogę znaleźć za bardzo nic na ten temat więc opiszę problem z nadzieją że ktoś mi pomoże. W ostatnim czasie montowałem podgrzewane klamki w moim Audi 80. Po założeniu centralny zamek działa dobrze, wszystkie drzwi zamykają się z prawej i lewej strony jednak po prawej stronie (drzwi przednie i tylne) słychać pstrykanie (strzelanie) w okolicach zamka. Dziwi mnie to ponieważ tylnych boczków nie zdejmowałem a zaczęło pstrykać także po stronie prawej z tył. Po kilku dniach zdjęłam boczki po prawej stronie, ustawiłem wszystko jeszcze raz i na początku wszystko chodziło płynnie bez żadnego strzelania ale po ok godzinie znowu zaczęło coś strzelać po prawej stronie. Piszę z zapytaniem czy ktoś już walczył z podobnym problemem ponieważ mnie to trochę denerwuje. Coś chyba gdzieś zahacza ale nie mam pojęcia gdzie. Proszę o porady. Jeśli ten problem był już poruszany to proszę o link. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 10 maja 2013, 09:35 przez Baltazar, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Hołowczyc20
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: Hołowczyc20 » 09 maja 2013, 23:56

Witam kolego ja mam ten sam problem z tym że w drzwiach przednich prawych.Boczek zdjąłem w celu wymiany lusterka w owych drzwiach.Po poskładaniu wszystkiego pojawiło się to strzelanie,może na weekendzie rozbiorę to jeszcze raz i wyczaje co tak strzela. :-P
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 10 maja 2013, 06:48

Baltazar, _uwaga

Awatar użytkownika
BorysTDI
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: BorysTDI » 10 maja 2013, 13:25

Jak rozbieraliście boczki to czy na pewno dobrze założyliście linkę od klamki wew? :-> Zapewne nie wsadziliście kołnierza ogranicznika pancerza linki w wycięcie dla niego przeznaczone i linka jest już wstępnie napięta - przez co podczas otwierania/zamykania słychać strzelanie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Centralny zamek, alarm, immobilajzer.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl