[1.9tdi 1Z, b4] Problem z przełącznikiem podgrzewania szyby.
Mam pytanie dotyczące włącznika ogrzewania tylnej szyby. Spaliło mi się w nim podświetlanie, a w związku z tym, że w moim akurat żarówka była niewymienna bez rozbierania włącznika więc kupiłem inny używany włącznik. okazało się, że ten drugi jest o prawie 1,5 cm krótszy od wyjętego z mojego auta, ma inny nr i jeden styk więcej. Domyślam się, że mój jest z przekaźnikiem, a ten drugi bez. Czy mogę zainstalować ten drugi włącznik w miejsce mojego?
Mój jest PNT 893 941 503, natomiast ten drugi (krótszy) to PNT 4A0 941 503.
Mój jest PNT 893 941 503, natomiast ten drugi (krótszy) to PNT 4A0 941 503.
W nawiązaniu do tego co kolega wspomniał o samoczynnym podświetlaniu (tylko ikonka, np. w awaryjnych podświetla się lekko trójkącik). Podczas pracy silnika, ale przy wyłączonych światłach przełączniki szyb oraz awaryjne, podgrzewanie szyby tylnej oraz przeciwmgielne są podświetlone. Nie wiem czy tak ma być? Zainteresowałem się tym zjawiskiem ponieważ kupiłem 4 używany włącznik podgrzewania szyby tylnej ten ma na odmianę 6 pinów i ten akurat się sam nie podświetla. Poprzedni 5 pinowy grzeje na stałe tylną szybę. Żeby było śmieszniej na allegro mają takie przełączniki, ale wszystkie się wciskają i podczas pracy nie wracają do pozycji wyjściowej. Czyli jakby były z b3.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
takie tez byly w b4Napoleon pisze:wciskają i podczas pracy nie wracają do pozycji wyjściowej. Czyli jakby były z b3.
bo ma wewnatz przekaznik, a ze nie swieci to znak ze zaroweczka do wymiany, zdejmujesz zewnatrzny dekielek to co wciskasz i juz widzisz wszyskoNapoleon pisze: kupiłem 4 używany włącznik podgrzewania szyby tylnej ten ma na odmianę 6 pinów i ten akurat się sam nie podświetla
wszystko co piszesz jest prawidlowoNapoleon pisze:(tylko ikonka, np. w awaryjnych podświetla się lekko trójkącik). Podczas pracy silnika, ale przy wyłączonych światłach przełączniki szyb oraz awaryjne, podgrzewanie szyby tylnej oraz przeciwmgielne są podświetlone. Nie wiem czy tak ma być?