Jaki PIN :?: :shock: Pewnie masz na myśli VINh4k3r0 pisze:Odczytam PIN z Avant 1.9TDi 1Z 1995r tym kabelkiem ? Robił to już ktoś ?
http://www.viaken.pl/sklep.php?lang=pl&prodid=214
[B3/B4 ALL] Diagnostyka VAG
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Francis1982
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Zastanawiam się czy działałaby wersja interfejsu na Bluetooth (pełno jest Elmów na allegro), Piszą, że jest to na OBDII i obsługuje linię CAN.
Ciekawe czy działałoby to na przejściówce na OBDI? Czy ktoś to próbował?
Wiadomo, że Torque (apka na androida) ma dużo funkcji ale chodzi mi o te podstawowe.
Ciekawe czy działałoby to na przejściówce na OBDI? Czy ktoś to próbował?
Wiadomo, że Torque (apka na androida) ma dużo funkcji ale chodzi mi o te podstawowe.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Podłączę się do tematu ponieważ przez pewnego papraka mam problem z połączeniem się w mojej Audi z komputerem. Mianowice posiadam B4 z silnikiem ABK i pewnego razu pojechałem do mechanika w celu odczytania błędów ale on miał jakąś dziwną wtyczkę do podłączenia, a właściwie to jej nie miał tylko kabelki wtykał do gniazd znajdujących się w skrzynce bezpieczników. Pech chciał że te kabelki się zwarły i przepalił się bezpiecznik a po jego wymianie już się połączyć z autem nie można było. Do tamtego już więcej nie pojechałem ale drugi mechanik powiedział mi że zapewne przepaliła się ścieżka w samym sterowniku i tu moje pytanie. Z racji tego że moje audi ma immobiliser to przez próbę naprawienia tego ryzykuję uszkodzenie sterownika i wymianę więcej niż tylko jego. Ktoś miał już taki problem? Da radę to bezproblemowo naprawić? Dodam że jestem elektronikiem ale nie samochodowym więc polutować ścieżkę to nie problem ale są w takich sterownikach elementy które po takim zwarciu także mogły się uszkodzić. Więc wolę najpierw się zapytać.