[B3/B4 2.3 ng] gazownie ?
[B3/B4 2.3 ng] gazownie ?
witam poszperalem na forum, ale widze ze co uzytkownik to inna opinia.Czy ktos moze wypowiedziec sie nad zasadnoscia gazowania audi ?Czy wtrysk mecaniczny jak kolwiek cce dzialac z gazem?i czy ktos zna warsztat ktory w okolicy wroclawia badz lubina potrafi dobrze wlozyc i wyregulowac gaz w tym silniku ?
Ostatnio zmieniony 14 lis 2007, 15:55 przez wilkuw, łącznie zmieniany 1 raz.
- Daniello85
- Audi 80 Klub
- Daniello85
- Audi 80 Klub
hmm zalezy jaki koszt instalacji ale powiem tak duzo zalezy od stylu jazdy jezeli jezdzisz oszczednie to do ten silniczek duzo niespali benzyny, a jak juz chcesz zakładac gaz to najpierw musisz poszukac dobrego speca od gazu a nie jechac do jakiegos pierwszego lepszego niestety te silniki tak maja kolega miał tez silniczek na mechanicznym wtrysku w audi 100 2.3 zagazował go i miał z nim same problemy az wkoncu powiedział dosc i zdemontował instalacje i teraz jezdzi jego zona tym autem na benzynie i nienazeka na spalanie
Ja ogolnie z gazu jestem zadowolony PB pali mi srednio 9 gazu 12-13 gaz zakladalem we wroclawiu na ulicy Na niskich lakach Wmiare to zrobili choc moglo byc lepiel zalezy tam na jakiego mechanika trafisz Dzis do nich dzwonilem i za instalacje do NG chca 2100zl gdy sie zdecydujesz na gaz dopilnuj zeby Ci zalozyli mocny reduktor i mikser.
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Jak gazować NG to tylko III generacją! Pisałem o tym już na forum. Niestety obecnie znaleźć III generację to jak trafić w totka podobnie zresztą jak znaleźć dobrego gazownika, który to porządnie zagazuje. Osobiście nie polecam gazowania tego silnika, bo w efekcie może się okazać, że zamiast oszczędności będziesz dokładał na naprawy, regulacje i się wkurzał.
powiem ci ze docodze do podobnego wniosku, zwlaszcza ze gaz bedzie siezwracal przez 15-30 000 km ..widze ze tomus lac paliwo i nie kombinowac z pozornymi oszczednosciamiDanek pisze:Osobiście nie polecam gazowania tego silnika, bo w efekcie może się okazać, że zamiast oszczędności będziesz dokładał na naprawy, regulacje i się wkurzał.