[B4 1.9TDI 1Z] napinacz paska alternatora i klimatyzacji
[B4 1.9TDI 1Z] napinacz paska alternatora i klimatyzacji
Witam
Proszę o pomoc w namierzeniu informacji odnośnie napinacza (nr części) paska alternatora i klimatyzacji, który pękł. W sklepach które odwiedzałem pierwszy raz widzą taki wynalazek w Audi. W katalogach części do audi też go nie znalazłem.
Auto Audi B4 1.9 TDI 1995 r. z klimatyzacją napinacz:
z łożyskiem od rolki:
jego mocowanie:
Proszę o pomoc w namierzeniu informacji odnośnie napinacza (nr części) paska alternatora i klimatyzacji, który pękł. W sklepach które odwiedzałem pierwszy raz widzą taki wynalazek w Audi. W katalogach części do audi też go nie znalazłem.
Auto Audi B4 1.9 TDI 1995 r. z klimatyzacją napinacz:
z łożyskiem od rolki:
jego mocowanie:
- Ganimadeus
- Forum Audi 80
wujo1, ja u siebie mam taki jak u kolegi mwsz, też parę razy się odkręcał ale w końcu dało się go napiąć ale do rzeczy. Otóż ja z ojcem wykorzystaliśmy prawa fizyki lewarek, 5bieg i kręcenie kołem, a tym samym wałem i powolutku pasek z drobną pomocą znalazł się na swoim miejscu tyle, że nie pamiętam już na które koło najpierw go założyliśmy. Wierzę, że metodą prób i błędów ogarniesz temat
hudy chodzi o to że miałem ten ori napinacz i wszystko by było pięknie gdyby nie to że jest za szeroki i rolka nie obejmuje paska. sek w tym że według VIN w mojej audi klima była wrzucona a najgorsze dla auta używanego jest jego poprzedni właściciel:-P ja kobinuje coś z samonapinaczem s peugeota 307:-) bo ta konstrukcja nie zdaje egzaminu:@ drgania paska powodują jego popiskiwanie