Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[2.0/AAD] plastikowa obudowa wtryskiwaczy - potrzebna?

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
prociu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[2.0/AAD] plastikowa obudowa wtryskiwaczy - potrzebna?

Post autor: prociu » 16 maja 2013, 12:00

Cześć,
Mam pytanie dotyczące plastikowej obudowy wtryskiwaczy. Ponieważ po 22 latach plastik ten dosłownie kruszy się w rękach, jeden z wtryskiwaczy został ostatnio zamontowany z pęknięta i ukruszoną obudową. Boję się z tym jeździć, bo jak pójdzie kawałek tego ustrojstwa na cylinder to może narobić szkód. Szukam nowych wtryskiwaczy dedykowanych do AAD i okazało się, że boscha (pomijając fakt że są drogie) w ogóle nie posiadają takiej obudowy, tylko sam metalowy wkład. Są one uszczelnione takim dość sporym oringiem. I pytanie - czy jest w takim razie sens kupowania nowych, czy może lepiej byłoby z wszystkich wtryskiwaczy usunąć ten plastik i dokupić te duże oringi do uszczelnienia? Robił ktoś z was tak?

krzysiek.ruski

Post autor: krzysiek.ruski » 17 maja 2013, 10:33

Prawdopodobnie chodzi Ci o gniazda wtryskiwaczy wkręcane w kolektor. Wszystko można kupić w ASO
bo w zwykłym motoryzacyjnym będzie ciężko chyba że w InterCars możesz poszukać

Awatar użytkownika
prociu
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: prociu » 17 maja 2013, 13:23

Tak, o to mi chodzi, tylko że w moim silniku [AAD], nie są wkręcane, tylko wciskane. Z tego co się dowiedziałem, to są zespolone z wtryskiwaczami i są nierozbieralne. Dlatego jeśli w grę wchodzi tylko kupno to niestety całe wtryskiwacze do wymiany. Chyba że tak jak pisałem - może połamać te uszczelniacze plastikowe i założyć oring?

itor
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: itor » 19 maja 2013, 20:55

prociu pisze:Tak, o to mi chodzi, tylko że w moim silniku [AAD], nie są wkręcane, tylko wciskane. Z tego co się dowiedziałem, to są zespolone z wtryskiwaczami i są nierozbieralne. Dlatego jeśli w grę wchodzi tylko kupno to niestety całe wtryskiwacze do wymiany. Chyba że tak jak pisałem - może połamać te uszczelniacze plastikowe i założyć oring?
NIE!
Musisz dokupic te platikowe fajki.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl