[ABC] Odcina zapłon przy 4 tyś
[ABC] Odcina zapłon przy 4 tyś
Witam
jak w temacie mam problem ze swoją A6, mianowicie normalnie silnik kręcił się do odcięcia (około 6.5 tyś) zauważyłem że po jakimś czasie przy 5-5.5 tyś coś odcinał... Nie kręciłem go tak wysoko aż tu nagle jadę 4 tyś i lipa, na każdym biegu, odcina tak jakby zapłon, ale aż budą szarpnie, nie wiem co to może być, na luzie kręci się do odcięcia ale powiedzmy że nie mogę utrzymać 5 tyś tylko od 4 w rurę i do 6 się rozkręci. Czy to może być błąd komputera? Może coś z przepustnicą? Jeśli ktoś z Elbląga miał waga proszę o kontakt.
Proszę o pomoc,
Pozdrawiam
jak w temacie mam problem ze swoją A6, mianowicie normalnie silnik kręcił się do odcięcia (około 6.5 tyś) zauważyłem że po jakimś czasie przy 5-5.5 tyś coś odcinał... Nie kręciłem go tak wysoko aż tu nagle jadę 4 tyś i lipa, na każdym biegu, odcina tak jakby zapłon, ale aż budą szarpnie, nie wiem co to może być, na luzie kręci się do odcięcia ale powiedzmy że nie mogę utrzymać 5 tyś tylko od 4 w rurę i do 6 się rozkręci. Czy to może być błąd komputera? Może coś z przepustnicą? Jeśli ktoś z Elbląga miał waga proszę o kontakt.
Proszę o pomoc,
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 29 maja 2013, 14:44 przez Loysenko, łącznie zmieniany 2 razy.
- PuSzEk
- Forum Audi 80
- Imię: Bartek
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH
ja bym nie stawiał od razu na pompe, kupe roboty, a wyniki tej zmiany moga byc takie jak u mnie, czyli jedna wielka lipa, bo tez mam problem z odcinką i stawiamy u siebie na uszkodzony tps, więc na twoim miejscu od tego bym zaczął, bo łatwa i tania zmianamaly81 pisze:pompa paliwa nie wyrabia kolego