Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b4 ABK] Nie włanczają się wentylatory po wyłączeniu zapłonu

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
MarkopoloDB
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b4 ABK] Nie włanczają się wentylatory po wyłączeniu zapłonu

Post autor: MarkopoloDB » 20 maja 2013, 16:50

Na pewno ten temat był już wielokrotnie poruszany ale jakoś nie mogę dokopać się info i proszę o pomoc. Wiadomo że w ABK jest coś takiego że po wyłączeniu zapłonu jeżeli temperatura przy kolektorze jest wysoka załącza się na jakiś czas wentylator w celu schłodzenia wtrysków. W moim autku przestało to działać. Jeszcze zauważyłem że co jakiś czas ale tylko na zimnym silniku na gorącym ten problem nie występuje po wyłączeniu zapłonu załączą się wentylatory i nie chcą się wyłączyć. Dopiero zdjęcie zacisku z czujnika przy kolektorze wyłączy wentylator. Zaznaczam że ten czujnik odpowiedzialny za załączenie wentylatorów wymieniłem na nowy , myślałem że jest walnięty ale nic z tego. Proszę o pomoc i rade gdzie szukać . Czy to przekaźnik czy jakiś inny czujnik czy gdzieś przetarty przewód. Bardzo dziękuje za cenną informacje. Pozdrawiam Marek z ŁODZI

edit by UFOtm: Marku czas się wynurzyć spod łodzi i ogarnąć trochę...upominam o przestrzeganie ortografii i regulaminu oraz nie powielanie wątków...
Ostatnio zmieniony 21 maja 2013, 13:33 przez MarkopoloDB, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pieterb
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Piotr
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.0 ABK+lpg

Post autor: Pieterb » 20 maja 2013, 17:04

patrz ile http://www.google.com/cse?cx=partner-pub-1930960843297892%3A5998334964&ie=ISO-8859-2&q=czujnik+w%B3%B1czanie+wentyaltor%F3w&sa=Szukaj#gsc.tab=0&gsc.q=ABK%20czujnik%20w%C5%82%C4%85czanie%20wentyaltor%C3%B3w tematów wystarczyło się podłączyć pod któryś z nich o ile już tam nie ma odp. na Twoje pytanie
A poza tym to nie ten dział!

Awatar użytkownika
123krzysiek123
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krzysiek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: 123krzysiek123 » 20 maja 2013, 17:33

Miałem kiedyś tak że włączył się wentylator i już tak zostało. Kupiłem nowy czujnik ale jakiś lipny był bo się włączył raz i znów cały czas latał. Kupiłem następny już lepszy i działa dobrze.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl