[B4/ABT] Dziwnie działające sprzęgło
-
- Forum Audi 80
[B4/ABT] Dziwnie działające sprzęgło
Witam wczoraj po długich poszukiwaniach zakupiłem audi 80 2.0 ABT, jest to drugie audi w domu, w którym dziwnie zachowuje się pedał sprzęgła, mianowicie chodzi bardzo ciężko, a same sprzęgło bierze na samiuteńkiej górze, w poprzedniej audi która jest w posiadaniu od 4 lat, pedał sprzęgła działa leciutko sprzęgło bierze od połowy działa jak dla mnie idealnie. Sprzedający wczoraj mówił, że auto ma od 4 lat (to prawda) i że te sprzęgło tak działa od dnia zakupu, nigdy się z nim nic nie działo. Mechanik (kuzyn) powiedział, że te sprzęgło może działać przez 30tys. km i będzie spokój, lub np. po 300km może paść. Chciałbym, żeby ktoś kto (miał) lub ma tak działające sprzęgło lub pojęcie w temacie sprzęgła wypowiedział się na ten temat.
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2013, 10:42 przez Tomeczek20, łącznie zmieniany 1 raz.
- kroliqster
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- damianek1234561
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Witam. Dołączę się do tematu. Chciałem się zapytać czy to normalne, że sprzęgło w moim audi po puszczeniu pedału momentalnie wyrywa do przodu? W zimę nawet przy ruszaniu bez gazu koła tracą przyczepność. Czy możliwe, że sprzęgło jest prawie nowe i dlatego tak jest? W innych autach zawsze sprzęgło brało mi stopniowo a w tym modelu od razu łapie maksymalnie