[ABC] Doszedlem co nie gra w mojej nuniu
[ABC] Doszedlem co nie gra w mojej nuniu
Chcialem sie podzielić tym co odkrylem aby na przyszłosc ktos nie musial wydawac zbednie pieniedzy, otoz kupilem swoja niunie z zerwanym rozrzadem, zrobilem planowanie głowic wymiana wszystkich zaworow gniwazd zaworowych uszczelniaczy i zaworkow olejowych, po złozeniu wszystkiego samochod palil jezdzil ale ponizej 3 tysiecy obr nie chodzil na wszystkich cylindrach szarpał dlawił sie nie mial mocy, ostatnio cos wpadło do cylindwor, na nowo planowanie głowic wymiana zaworow okazało sie, ze rozsypala sie kierownica w kolektorze ssacym, i to był cały problem zanim do tego doszedlem, wymienilem przewody, swiece, cewki zapłonowe moduł zapłonowy, czyjnik halla, czujnik oleju temperatury, 2 nowe sondy lamby, nic sie nie poprawiło az do czasu zwari tego kolektora, ktos nieudolnie poskladał ta kierownice w srodku, na nity i blaszki, dobrze ze nic gorszego sie nie stało, po kupnie nowego kolektora oraz czujnikow spalania stukowego, wymianie pompy wody termostatu, poduszek pod silnikiem, nowego akumulatora, oleju plynow paskow, filtrow, auto jest niedopoznania, silnik chodzi jak nowy wydalem na to naprawde bardzo duzo pieniedzy, wiec Panowi zanim kupicie samochod, zastanowcie sie czy warto kupowac auto z uszkododznym silnikiem. To przestroga, poniewaz jak sami wiece wszystkie czesci sa bardzo drogie, dlatego mysle ze moje audi po wydaniu juz okolo 7 tysiecy, posluzy mi przez kilka lat. Mam nadzieje ze na przyszłosc komus to pomoze. Dziekuje za uwage;D Dodam jeszcze ze wymienilem wszystkie gumowe elementy zawieszenia z przodu, koncowki drazkow, koncowki drazkow stabilizatora, tuleje na wahaczach sankach, oraz sworznie. I polecam kazdemu audi 80 z silnikiem 2.6 v6 dynamiczny, szybki i bardzo komfortowy samochod
Ostatnio zmieniony 23 maja 2013, 16:53 przez swir91, łącznie zmieniany 1 raz.