Witam mam takie pytanie czy można przyciemnić tylnie lampy w 80-tce ?
1.Chodzi mi o to czy Policja będzie się czepiać i mogą zabrać dowód ?
2.Jeśli można przyciemnić to czym to zrobić i ile można tego nałożyć tak by łądnie wyglądało i światło pozycyjne i stop było dostatecznie widoczne ?
3.Czy można to zrobić samemu czy lepiej dać zrobić to dla warsztatu ?
[B4 ALL] Przyciemnianie tylnich lamp
Cześć Malowałem sam w b3.Są specjalne spraye do przyciemnienia w sklepach lakierniczych.Należy tylko dobrze przygotować i odtłuścić powierzchnie żeby po miesiącu nie odpryskiwał lakier.Malujesz warstwowo odczekując po między chwilę żeby się związał i by nie zrobić zacieków.Im więcej warstw tym ciemniejsze będą więc jak kolega wyżej pisał nie przesadzajmy.Moje przyciemnienie wytrzymało 5 lat i będę je ponownie poprawiał.Tym razem wsteczny zostawię biały ze względu dla mnie estetycznych jak i funkcjonalności.Wsteczny musi świecić a i policjant łaskawszym okiem popatrzy.Na szczęście Policja w naszym kraju jest coraz bliżej motoryzacyjnemu tuningowi i nie kara mandatami za ładnie wyglądające auto jak to miało miejsce za komuny i tuż po.Oby tak dalej Nasza drogowa władzo,więcej tolerancji.Pozdrowienia
Nie chcę zakładać nowego tematu, dlatego pokuszę się o podpięcie pod obecny. W mojej 80 chciałbym zrobić zabieg odwrotny do "przyciemniania". Poprzedniego właściciela poniosła trochę fantazja i zrobił lampy prawie całkowicie carne, o ile lekko dymione ori są super to te moje to totalna wieś i na bank się niebiescy przyczepią. Czy ktoś już może próbował zmyć spray w celu rozjaśnienia? Bo jakby się dało to po co nowe kupować.