[ B4 1.9TDI ] Używane wtryski afn czy warto ?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Jak już zmieniacie wtryski ,to na takie cisnienia otwarcia jak w zetorach ,czy AFN ,czyli 190/300...wszystkie inne np. z ASV itp.na 220/300 powodują że trzeba zauważalnie dłużej kręcić rozrusznikiem przy odpalaniu ...Potwierdzone w trzech znanych mi przypadkachM@rcus pisze:Podobno silnik na wtryskach z AFN ciszej pracuje niż na AEL.
W moim przypadku auto hamowane przed wymianą wtrysków pokazało 101 KM a po wymianie wtrysków na AFN hamowane przed chipem 109KM do tego NM około 25 więcej na samej zmianie. To już lekko odczuwalne placebo <ok> reszta to oczywiście korekta programu.MUNIOR pisze:Fantazja cię poniosła takie rzeczy to w silnikach AHH ,gdzie sama wymiana wtrysków czyni cuda ,bo silnik zamulony wtryskami o większym ciśnienieu otwarcia i mniejszej wydajności niż w naszych zetorach , wtryski od AFN -a ,dawka i tam po tej operacji nie poznajemy auta 8-) .Ale nie u nas Skąd ma niby wziąść się ta różnica :?: jak mapy wtrysku w kompie nie ruszone :?: same wtryski sobie więcej paliwa podadzą :?: :roll: niektórzy twierdzą że odczuli różnicę po wymianie wtrysków ,może jakaś minimalna różnica na plus będzie ,ale według mnie to bardziej efekt placebo ,lub ich poprzednie wtryski były do niczego.Po programie będzie ok.15-20 koni więcej ,i na ori wtryskach 8-)sowa_81 pisze:około 10 KM więcej
Chciałem wymienić wtryski z 1Z na AFN, nic nowego.
Na allegro są dostępne wtryski z Forda Galaxy (1.9 TDI).
W tytule aukcji jest napisane że są to wtryski do silnika AFN.
Zwróciłem na nie uwagę bo są stosunkowo tanie (200zł).
Czy to są te same wtryski, które są do silnika AFN na przykład w Passacie B4/B5, Octavii albo Audi A4?
Na allegro są dostępne wtryski z Forda Galaxy (1.9 TDI).
W tytule aukcji jest napisane że są to wtryski do silnika AFN.
Zwróciłem na nie uwagę bo są stosunkowo tanie (200zł).
Czy to są te same wtryski, które są do silnika AFN na przykład w Passacie B4/B5, Octavii albo Audi A4?
To prawda, na wtryskach AFN silnik pracuje miękko i cicho a na AEL bardziej twardo, głośniej i wyraźniej słychać pracę wtryskiwaczy. Ale na wtryskach AEL dużo lepiej ciągnie :mrgreen: to najważniejszeM@rcus pisze:Podobno silnik na wtryskach z AFN ciszej pracuje niż na AEL.
[ Dodano: 2012-04-20, 22:58 ]
Jak coś to mam do sprzedania Wtryski AFN sprawdzone nie leją kontakt na PW
witam przepraszam ale podepnę sie pod temat..
mam audi 93r silnik aaz 75 koni i chciałbym sie dowiedzieć czy wymiana wtrysków na inne dało by coś
nie oczekuje jakiejś rakiety ale żeby sie troche lepiej zbierało da sie coś zrobić? Cos musze zrobić bo taki mułowaty dopiero jak obrotów dostanie to idzie a tak to muł pomóżcie
mam audi 93r silnik aaz 75 koni i chciałbym sie dowiedzieć czy wymiana wtrysków na inne dało by coś
nie oczekuje jakiejś rakiety ale żeby sie troche lepiej zbierało da sie coś zrobić? Cos musze zrobić bo taki mułowaty dopiero jak obrotów dostanie to idzie a tak to muł pomóżcie
napisz jeszcze z którego roku jestauto ale na 99% masz wtryskiwacze dwusprężynowe, wtedy pomoże nieco zmiana na jednosprężynowe...lewy13 pisze: witam przepraszam ale podepnę sie pod temat..
nie oczekuje jakiejś rakiety ale żeby sie troche lepiej zbierało da sie coś zrobić?