[B4 ABK 2,0] Centralny zamek
-
- Forum Audi 80
[B4 ABK 2,0] Centralny zamek
Witam Moderatorów i sympatyków Audi 80 B4. Mam prośbę. Proszę mi wyjaśnić dlaczego w moim Audi 80 b4 rocznik 1994 przy sterowaniu pneumatycznym zamkami od strony kierowcy zamykam i otwieram wszystkie dżwi kluczem, a od strony pasażera otwierają się tylko przednie drzwi. Jedni mądrzy fachowcy mówią, że tak ma być, inni mówią, że jest usterka w sterowaniu zamkami w poszczególnych drzwiach samochodu. Doradźcie Panowie jak ten problem rozwiązać .Proszę o pomoc. Pozdrawiam Edward Cz.
Ostatnio zmieniony 29 maja 2013, 14:53 przez Edward Cz., łącznie zmieniany 1 raz.
- Szara80tkaTdi
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
zalezy czy masz tam wewnatrz silownik tylko wykonujacy, czy tez rozkazujacyEdward Cz. pisze:mądrzy fachowcy mówią, że tak ma być, inni mówią, że jest usterka w sterowaniu zamkami w poszczególnych drzwiach samochodu
wiekszosc ma taki co rygluje cale auto, ale nie wykluczone ze mogl ktos juz tam wrzucic zwykly
-
- Forum Audi 80
W oryginalnym zamku pneumatycznym montowanym w audi 80 przednie drzwi kierowcy i pasażera są sterowane siłownikami master. Otwiera i zamyka się auto od kierowcy i pasażera. Uszkodzeniu mógł ulec przewód sterujący, który jest połączony z centralnym zamkiem. Do sprawdzenia przewody jak również przełącznik w zamku przednich drzwi pasażera.Edward Cz. pisze:Doradźcie Panowie jak ten problem rozwiązać .Proszę o pomoc. Pozdrawiam Edward Cz.
-
- Forum Audi 80
Witam kolegę o pseudonimie paw1131. Pana cenna informacja wyjaśniła mi jak skonstruowany jest system centralnego zamykania i otwierania drzwi w Audi 80 B4. Teraz wiem jak mam podejść do tego zagadnienia i usunąć usterkę. Jestem Panu wdzięczny za chęć pomocy takim jak ja. Pozdrawiam Edward Cz.
[ Dodano: 2013-07-17, 20:47 ]
Pragnę bardzo serdecznie podziękować Panom Klarky i paw 1131 za pomoc i radę przy usunięciu usterki w zamykaniu centralnie wszystkich drzwi zamkiem w drzwiach od strony pasażera. Okazało się, że we wtyczce przy siłowniku zamka zaśniedziały piny i nie było połączenia z pompką . Po wyczyszczeniu tych pinów zamek centralny pracuje poprawnie. Dzięki Waszej pomocy poradziłem sobie sam bez ponoszenia kosztów dla serwisantów. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam Edward Cz.
[ Dodano: 2013-07-17, 20:47 ]
Pragnę bardzo serdecznie podziękować Panom Klarky i paw 1131 za pomoc i radę przy usunięciu usterki w zamykaniu centralnie wszystkich drzwi zamkiem w drzwiach od strony pasażera. Okazało się, że we wtyczce przy siłowniku zamka zaśniedziały piny i nie było połączenia z pompką . Po wyczyszczeniu tych pinów zamek centralny pracuje poprawnie. Dzięki Waszej pomocy poradziłem sobie sam bez ponoszenia kosztów dla serwisantów. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam Edward Cz.