Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4] Jak odłączyć od centalnego zamka sterowanie z pilota

ODPOWIEDZ
Clarky

[80 B4] Jak odłączyć od centalnego zamka sterowanie z pilota

Post autor: Clarky » 29 maja 2013, 14:08

Witam. Sporo szukałem ale takiego konkretnie zabiegu opisanego nigdzie nie znalazłem.
Chodzi o to jak od całego centralnego zamka odłączyć tylko pilot. Ja mam akurat sam centralny oryginalny, bez alarmu.

Nie chodzi o to by po prostu zostawić pilot w domu. Ale żeby auto nie odbierało sygnałów radiowych jakichkolwiek. Ale żeby z kluczyka centralny mi działał. Bo obawiam się, że ktoś otwiera mi auto zdalnie...

Pewno idzie jakoś sam radioodbiornik odłączyć? Czy ktoś wie jak??

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Przemek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Szara80tkaTdi » 29 maja 2013, 18:06

zalezy czy masz org na podczerwien czy dokladany radiowy

jak dokladany to, szukasz centralki tej dokladanej, najczesciej pod kierownica, patrzysz czy ma swym obwodzie bezpiecznik, a nastepnie usuwasz bezpiecznik

Awatar użytkownika
paw1131
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: paw1131 » 30 maja 2013, 00:59

Szara80tkaTdi pisze:zalezy czy masz org na podczerwien czy dokladany radiowy

jak dokladany to, szukasz centralki tej dokladanej, najczesciej pod kierownica, patrzysz czy ma swym obwodzie bezpiecznik, a nastepnie usuwasz bezpiecznik
Dokładnie sprawdź jak rozwiązana jest instalacja w układzie sterującym zamkiem centralnym. W niektórych przypadkach po unieruchomieniu sterownika centralnego zamka, centralny przestaje działać. Umiejętny elektryk tak nie powinien tego nigdy założyć, ale zdarzają się magicy :)

A skąd wiesz, że ktoś otwiera Ci auto, coś zginęło. Zawsze możesz usunąć piloty i zakodować tylko jeden, pozostałe staną się wtedy bezużyteczne :)

Clarky

Post autor: Clarky » 06 cze 2013, 16:30

Dzięki za odpowiedź. Mam radiowy więc wynika na to, że dokładany. Poszukam centralki pod kierownicą, choć nie wiem jak może ona wyglądać. No tak się trafiło, że auto było otwarte i stacyjka zniszczona. Więc takie przypuszczenie, że albo sam się otworzył albo ktoś otworzył i wlazł...

Awatar użytkownika
paw1131
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: paw1131 » 07 cze 2013, 15:11

Clarky pisze:auto było otwarte i stacyjka zniszczona.
Jak stacyjka była zniszczona, auto otwarte po przyjściu na parking, to na pewno ktoś ją uszkodził.

Awatar użytkownika
Szara80tkaTdi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Przemek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Szara80tkaTdi » 07 cze 2013, 16:30

Clarky pisze:No tak się trafiło, że auto było otwarte i stacyjka zniszczona. Więc takie przypuszczenie, że albo sam się otworzył albo ktoś otworzył i wlazł...
kolego miales poprostu wlam, a ze nieudalo sie go skrasc to tyle wtym szczescia, watpie abys musial cudowac w pilocie lub sterowniku centralki, zrob sobie jakies dodakowe zabezpieczenie, bo komus chyba lapki swedza na twoje auto

ztymi zamkami w audi i vw, mowa o zewnetrznych wkladkach, po 20 latach eksploatacji, w niektorych autach sie wyrabiaja, i przy odpowiedniej zrecznosci ... wiem bo sam kiedys to testowalem, i dlatego warto miec swoje dodatkowe zabezpieczenie

Clarky

Post autor: Clarky » 07 cze 2013, 22:19

Dzięki chłopaki.
Mam problem z naprawą stacyjki. Wnętrze wyciągnąłem, ale nie umiem dalej rozebrać, do zapadek klucza. Konkretnie nie umiem ściągnąć pętli immobilizera z przodu. Zalana na stałe czy jak? A czy będzie dobrze działał immo jak wymienię całą tą czarną pętlę?
Nie ukrywam że lepiej byłoby ją zdjąć bo tedy można podmienić zapadki i zachować stare klucze. Ale nikt na forum o tym nie napisał, na allegro też nie widać żeby ktoś rozłączył te części...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Centralny zamek, alarm, immobilajzer.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl