[B4 ABK GAZ] Nie przełącza na gaz
[B4 ABK GAZ] Nie przełącza na gaz
Drogie forumowiczki i forumowicze znowu mam problem z autkiem i proszę o pomoc. Dzisiaj po naprawach (pompa hamulcowa) autko nie chce przełaczyć się z benzyny na gaz. Przy próbie odpalenia na gazie przełącza na benzynę.
Gaz to BRC model Blitz. Może ktoś wie jaka jest sekwencja przełączania elektrozaworów?
Pozdrawiam.
Gaz to BRC model Blitz. Może ktoś wie jaka jest sekwencja przełączania elektrozaworów?
Pozdrawiam.
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
kosmik903, Uściślij proszę. Czy instalacja wogóle się nie załącza i pracuje cały czas na benzynie, czy po przełączeniu za chwilę wraca na benzynę.
Elektrozawory załączają się od razu po otrzymaniu impulsu z centralki, jedynie przekaźnik odcinający wtryskiwacz benzynowy w emulatorze może być załączany z małym opóźnieniem żeby w czasie przełączania silnik nie zgasł z braku paliwa.
Elektrozawory załączają się od razu po otrzymaniu impulsu z centralki, jedynie przekaźnik odcinający wtryskiwacz benzynowy w emulatorze może być załączany z małym opóźnieniem żeby w czasie przełączania silnik nie zgasł z braku paliwa.
Czasami jak swieci czerwona kontrolka mimo ze jest gaz może być uszkodzony pływak w zbiorniku. Jakiej generacji masz instalacje?petel pisze:witam, mam taki problem ze auto nie chce przejść na gaz, powinien przejść po 2,5 obrotach ale nic z tego - świeci się tylko czerwona dioda. Dodam ze wcześniej mi mrygała kilka razy czerwona.
da się przerobić tak instalacje lpg żeby od razu odpalał na gazie?? bo u mnie się przełącza po przekroczeniu 2200 obr. a teraz mam taki problem że nie chce mi odpalać na pb. i jeszcze jest taki problem że za każdym razem jak odpala to obroty wchodzą na ok2500obr i sie przełancza, da sie jakoś ten cały sterownik od lpg tak przeprogramować tak żeby mu te obroty nie rosły od razu?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
-
- Forum Audi 80